Hírek - Elhalasztották a Girót, április elejéig leáll az angol  és a német foci is, BL- és EL-meccsek maradnak el
Elhalasztották a Girót, április elejéig leáll az angol  és a német foci is, BL- és EL-meccsek maradnak el
Fotó: Europress/AFP

Elhalasztották a Girót, április elejéig leáll az angol  és a német foci is, BL- és EL-meccsek maradnak el

Takács MártonTakács Márton
2020/03/13 13:58
A koronavírus-járvány miatt egyre több sporteseményt halasztanak/törölnek el vagy nyilvánítanak zárt kapus rendezvénnyé. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfrissebb híreket.

Elhalasztották a Giro d'Italiát

A magyarországi szakaszok törlése után pénteken kora délután a szervezők bejelentették: elhalasztják a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt a koronavírus-járvány miatt. A szervezők közlése szerint április 3-a előtt nem születik döntés a viadal új időpontjáról. A 103. Giro d'Italia az eredeti tervek szerint május 9-én Budapesten rajtolt volna, a befutó pedig május 31-én lett volna Milánóban.

Elhalasztották az egész Giro d'Italiát | Hosszabbítás

A magyarországi szakaszok törlése után pénteken kora délután a szervezők bejelentették: elhalasztják a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt a koronavírus-járvány miatt. Révész Máriusz, a kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos korábban a közösségi oldalán jelentette be: biztossá vált, hogy nem rendezik meg Magyarországon az idei első három szakaszt.


Az angol futball három hétre biztosan leáll

Az Angol Futball-liga (EFL) a pénteki rendkívüli ülésén arról határozott, hogy a labdarúgó Premier League összes mérkőzését elhalasztják április 4-ig. A koronavírus-járvány viharos terjedése miatt április 3-ig nem rendeznek mérkőzést a Premier League-ben, és minden egyéb professzionális bajnokságban sem. Az angol labdarúgó-bajnokság irányítóinak tervei szerint a bajnokság április 4-től folytatódnak az akkori orvosi tanácsok és a megfelelő feltételek figyelembevételével. 

Leáll a Premier League április elejéig | Hosszabbítás

Az Angol Futball-liga (EFL) a pénteki rendkívüli ülésén arról határozott, hogy a labdarúgó Premier League összes mérkőzését elhalasztják április 4-ig. A koronavírus-járvány viharos terjedése miatt április 3-ig nem rendeznek mérkőzést a Premier League-ben, és minden egyéb professzionális bajnokságban sem. Az angol labdarúgó-bajnokság irányítóinak tervei szerint a bajnokság április 4-től folytatódnak az akkori orvosi tanácsok és a megfelelő feltételek figyelembevételével.


Elmaradnak a Bajnokok Ligája és az Európa-liga jövő heti mérkőzései

Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA bejelentette, hogy az összes, az égisze alá tartozó versenysorozat, így a Bajnokok Ligája és az Európa-liga március 17-én és március 18-ra kiírt mérkőzéseit elhalasztják a koronavírus-járvány miatt.  Az UEFA azt is közölte pénteken délelőtt, hogy még a BL- és EL-sorsolás is elmarad március 20-án.

Elmarad a jövő heti összes BL-mérkőzés és EL-meccs | Hosszabbítás

Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA bejelentette, hogy az összes, az égisze alá tartozó versenysorozat, így a Bajnokok Ligája és az Európa-liga március 17-én és március 18-ra kiírt mérkőzéseit elhalasztják a koronavírus-járvány miatt. Az UEFA azt is közölte pénteken délelőtt, hogy még a BL- és EL-sorsolás is elmarad március 20-án.

A francia labdarúgó-bajnokság is szünetel

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre felfüggesztették a francia labdarúgó-bajnokság első és másodosztályának küzdelmeit. A liga pénteki bejelentése szerint a döntésre Emmanuel Macron csütörtök esti beszéde nyomán került sor. Az államelnök úgy fogalmazott, hogy "Franciaország az elmúlt száz év legsúlyosabb egészségügyi válságát éli" . A járvány terjedésének megfékezése érdekében hétfőn - újabb utasításig - leáll a bölcsődéktől az egyetemekig a teljes francia oktatási rendszer.

A koronavírus miatt felfüggesztették a francia bajnokságot | Hosszabbítás

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre felfüggesztették a francia labdarúgó-bajnokság első és másodosztályának küzdelmeit. A liga pénteki bejelentése szerint a döntésre Emmanuel Macron csütörtök esti beszéde nyomán került sor. Az államelnök úgy fogalmazott, hogy "Franciaország az elmúlt száz év legsúlyosabb egészségügyi válságát éli".


Felfüggesztik a Bundesligát is

Az európai topbajnokságok közül utolsóként a Német Labdarúgó Liga (DFL) is úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggeszti a Bundesliga első és másodosztályának küzdelmeit. A pénteki bejelentés alapján már a hétvégi fordulót is elhalasztják. Angliában, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban sem rendeznek futballmérkőzéseket.

A Bundesliga szüneteltetését javasolják a koronavírus miatt | Hosszabbítás

A Német Labdarúgó Liga (DFL) azt javasolja, hogy jövő keddtől április másodikáig szüneteltessék az első- és másodosztályú bajnokság küzdelmeit a koronavírus-járvány miatt. A DFL pénteken hozzátette, hogy a mostani hétvégére kiírt találkozókat az eredeti terveknek megfelelően, zárt kapuk mögött megrendezik. Német sajtóértesülések szerint ugyanakkor a Bundesliga 26.


A Premier League-ben is megvan az első ismert koronavírusos futballista

Megfertőződött az újfajta koronavírussal (SARS-CoV-2) Callum Hudson-Odoi, a Chelsea labdarúgója - jelentette be az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő londoni klub, jelezve, hogy a 19 éves játékos már karanténba került. Ő az első ismert koronavírusos futballista a Premier League-ben. Hudson-Odoinál már hétfőn jelentkeztek a megfázás tünetei, azóta nem edzett. Karanténba került mindenki, aki vele érintkezett az elmúlt napokban, így az egész csapat és a stábtagok. Callum Hudson-Odoi azóta már üzent is, hogy kigyógyult a vírusból.

Koronavírusos a Chelsea focistája | Hosszabbítás

Megfertőződött az újfajta koronavírussal (SARS-CoV-2) Callum Hudson-Odoi, a Chelsea labdarúgója - jelentette be az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő londoni klub, jelezve, hogy a 19 éves játékos már karanténba került. Ő az első ismert koronavírusos futballista a Premier League-ben. Hudson-Odoinál már hétfőn jelentkeztek a megfázás tünetei, azóta nem edzett.


Az Arsenal vezetőedzője megfertőződött a koronavírussal 

Csütörtök este közleményt adott ki az Arsenal, miszerint megfertőződött az újfajta koronavírussal (SARS-CoV-2) az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta. A spanyol szakember már karanténba is került. Ez az első ismert koronavírusos fertőzés a Premier League-ben. A londoni klub bejelentette továbbá, hogy az egyesület első csapata játékosainak, több alkalmazottjának, az edzői stáb tagjainak is izolálniuk kell magukat.

Az Arsenal menedzsere is megfertőződött a koronavírussal | Hosszabbítás

Megfertőződött az újfajta koronavírussal (SARS-CoV-2) az Arsenal vezetőedzője - közölte az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő londoni klub, hozzátéve, hogy Mikel Arteta már karanténba is került. Ez az első ismert koronavírusos fertőzés a Premier League-ben. Az Arsenal csütörtök este bejelentette továbbá, hogy az egyesület első csapata játékosainak, több alkalmazottjának, az edzői stáb tagjainak is izolálniuk kell magukat.


Hungaroring: WTCR – törölve

A nemzetközi helyzetre és a Magyar Kormány szerdai bejelentésére, vagyis a veszélyhelyzet kihirdetésére való tekintettel a nemzetközi és a hazai promóter közös megegyezéssel törölte az április 25-26-ára tervezett Super Racing Fesztivált a Hungaroringen. "A Hungaroring Sport Zrt. az elmúlt hetekben előrelátóan folyamatosan egyeztetett a túraautó-világkupa és a kamion Európa-bajnokság szervezőivel az esetleges halasztásról, ám minden közös törekvés ellenére a WTCR esetében nem opció a későbbi időpont, így ezt a futamot az idén nem tudjuk megrendezni a Hungaroringen." - szól a Hungaroring hivatalos közleménye.

Törlik a hungaroringi WTCR-futamot a koronavírus miatt - nem lesz pótlás | Hosszabbítás

Magyar idő szerint péntek kora reggel az Eurosport Hungary úgy értesült, nem csak halasztják, de törlik az április utolsó hétvégéjén esedékes hungaroringi WTCR-futamot, mivel a rendkívül sűrű nyári program miatt nincs lehetőség a pótlásra. A problémát elsősorban az jelenti, hogy a Hungaroring mellett a Nordschleife (május 23) és a Szlovakiaring (június 7) is veszélyben van, ennyi helyszínt pedig lehetetlen bezsúfolni a nyárba.


A Forma–E bejelentette, két hónapig felfüggeszti a versenyeit

A Formula E és az FIA hivatalosan is bejelentette, hogy a koronavírus terjedése miatt két hónapra felfüggesztik az elektromos bajnokságot. 


Törölték az F1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat

A koronavírus-járvány miatt elmarad a Forma-1 idénynyitó futama, az Ausztrál Nagydíj Melbourne-ben – jelentette be az FIA.  Csupán néhány órával azelőtt döntöttek erről, hogy megkezdődött volna az első hivatalos edzés. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az Ausztrál Nagydíj törlése hatással lesz-e az autós gyorsasági világbajnokság története 71. évadjának többi versenyére is, de az áprilisi Kínai Nagydíjat már korábban törölték, a jövő heti bahreini futamot pedig üres lelátókkal rendezik meg.

Törölték a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat | Hosszabbítás

A koronavírus-járvány miatt elmarad a Forma-1 idénynyitó futama, az Ausztrál Nagydíj Melbourne-ben - jelentette be az FIA. A rendezők törölték pénteken reggel a Forma-1 hétvégi szezonnyitó versenyét, az Ausztrál Nagydíjat a koronavírus-járvány miatt. Csupán néhány órával azelőtt döntöttek erről, hogy megkezdődött volna az első hivatalos edzés.


A Masters tornáig törölnek minden golfversenyt

Csütörtökön még arról szóltak a hírek, hogy az amerikai Major-bajnokságokkal ellentétben a tengerentúli profi golf sorozat, a PGA Tour tartja magát az előzetesen rögzített menetrendhez és csak annyiban változtat a mindennapjain a koronavírus miatt, hogy nézők nélkül rendezik meg a soron következő négy tornát. A Players Championship annak rendje és módja szerint kezdetét is vette, ám az első kör végeztével a Tour vezetősége bejelentette, a Masters tornáig törölnek minden versenyt, leáll a PGA Tour is.

A PGA Tour is beadta a derekát, leáll a bajnokság a Mastersig | Hosszabbítás

Tegnap még arról szóltak a hírek, hogy az amerikai Major-bajnokságokkal ellentétben a tengerentúli profi golf sorozat, a PGA Tour tartja magát az előzetesen rögzített menetrendhez és csak annyiban változtat a mindennapjain a koronavírus miatt, hogy nézők nélkül rendezik meg a soron következő négy tornát.Elhalasztják a győri női kézilabda olimpiai selejtezőt is

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) a koronavírus-járvány miatt pénteken elhalasztotta a férfi és a női olimpiai selejtezőtornákat, közte a magyarországi női viadalt is, amelyet a jövő héten péntektől vasárnapig rendeztek volna Győrben. "Nagyon sajnáljuk, ugyanakkor megértjük a nemzetközi szövetség döntését"  - mondta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

Elhalasztották a női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőtornáját | Hosszabbítás

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) a koronavírus-járvány miatt pénteken elhalasztotta a férfi és a női olimpiai selejtezőtornákat, közte a magyarországi női viadalt is, amelyet a jövő héten péntektől vasárnapig rendeztek volna Győrben. A tornán a magyar válogatott ellenfele Kazahsztán, Szerbia, valamint a címvédő Oroszország lett volna.


A magyar női kézilabda-válogatott és a Veszprém mérkőzését is elhalasztották

A koronavírus-járvány miatt elhalasztották a magyar női kézilabda-válogatott Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőit, valamint a Telekom Veszprém férficsapatának negyeddöntő-visszavágóját a SEHA Ligában. A magyar szövetség (MKSZ) honlapjának pénteki híradása szerint az európai szövetség (EHF) elhalasztotta a március végére tervezett női Európa-bajnoki selejtezőket. A magyar csapat 25-én és 28-án is Montenegróval találkozott volna, előbb Érden, majd Niksicben. Az MKSZ szerette volna az eredeti időpontban, zárt kapuk mögött megrendezni a hazai találkozót, de erre nincs lehetőség. 

A SEHA Liga honlapjának tájékoztatása szerint a szombatra kiírt Telekom Veszprém-RK Vojvodina meccset határozatlan időre elhalasztották. A negyeddöntő múlt vasárnapi első meccsét a Veszprém nyerte 31-26-ra. A regionális nemzetközi sorozat négyes döntőjét április 3-án és 5-én rendeznék Zadarban.


A hétvégi quebeci sífutást is törölték, ezzel végérvényesen vége a szezonnak


Hozzászólások