Foci - Zlatan húzhatja ki a Manchestert a gödörből
Zlatan húzhatja ki a Manchestert a gödörből
Fotó: Europress/AFP

Zlatan húzhatja ki a Manchestert a gödörből

HosszabbitásHosszabbitás
2019/10/13 14:30
Noha eddig elbocsátásáról pletykáltak, most mégis úgy néz ki, Ole Gunnar Solskjaer a téli átigazolási szezonban néhány névvel megerősítené a Manchester United keretét. Talán éppen Ibrahimovic-csal?

Rég nem látott mélységben tanyázik a bajnokságban a patinásabb, de jelenleg gyengébb manchesteri csapat. Ole Gunnar Solskjaer együttese két pontra van a kieső zónától, de a mostani szünetben már el lehet kezdeni áttekinteni az téli átigazolási szezont, hiszen szükség van az erősítésre.

Óvatosan kell bánni azért az igazolással, hiszen az elmúlt időszakban kevés volt a jó manchesteri transzfer. A nagy fogásnak szánt csatár, Alexis Sanchez például 1,5 év alatt 5 gólt rúgott, nem csoda hát, hogy a nyáron kölcsönadták az Internek.

Daily Mail értesülései szerint Solskjaer és segítője, Mike Phelan néhány nevet megmlített Ed Woodward vezérigazgatónak, akikkel megközelíthető lenne az Európa-Liga selejtezőt érő helyek valamelyike.

Az angolok első számú célpontja a Juventus csatára, Mario Mandzukic. A bosnyákot már nyáron kiszemelték maguknak, de akkor nem sikerült megszerezni. Más jelöltek is csatár poszton jöhetnek szóba. Moussa Dembele, a Lyon 23 éves francia játékosa 70 millió font körüli áron van, kérdés, hogy ennyit valóban megér-e.

Két fiatal hazai tehetség is felmerült: a hatszoros angol válogatott Declan Rice a West Ham, James Maddison pedig a Leicester City-ben van nagyon jó formában. Az ő esetükben még azt nem lehet tudni, készek-e egy ekkora csapatban is helyt állni.

000_UL50Y.jpg Fotó: Europress/AFP
Ráadásul a Manchesternek jelenleg sürgős és pontos segítségre van szükséged. Az Express Online a csapat korábbi tehetségét Clayton Blackmore-t kérdezte a kialakult helyzetről,

aki szerint csak Robert Lewandowski vagy a korábban Manchesterben már megfordult Zlatan Ibrahimovic lenne megoldás.

„Égető hiányunk van befejező csatár poszton” – említette Blackmore. – „Sok jó ékünk volt az elmúlt időkben, de mind elmentek. Zlatan megoldás lenne gondjainkra.”

Hozzászólások