Foci - Zidane kiállt Bale mellett
Zidane kiállt Bale mellett
Fotó: Europress/AFP

Zidane kiállt Bale mellett

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/22 15:44
Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője megvédte Gareth Bale-t, miután walesi labdarúgó a támadások kereszttűzébe került Spanyolországban.

"Nagy visszhangot váltott ki, amit tett, de nekünk a futballra kell koncentrálnunk. Engem csak az érdekel, mit tud nekünk nyújtani a pályán, nem az, amit mondott" - jelentette ki a francia szakember arra reagálva, hogy a szélső kedden olyan walesi zászlóval ünnepelte válogatottja kijutását az Európa-bajnokságra, amelyen az volt olvasható: "Wales, golf, Madrid, ebben a sorrendben".

Zidane szerint Bale meccseket eldöntő játékos lehet ismét, aki nagyon fontos eleme csapatának, amikor nem sérült.

Ezt már megmutatta korábban, és újra meg fogja mutatni - jelentette ki a királyi gárda trénere.

A walesi válogatott kedden 2-0-ra legyőzte a magyar együttest a cardiffi találkozón, ezzel a három éve elődöntős gárda ismét kijutott a kontinensviadalra. Az ünneplést követően a Marca című spanyol sportnapilap a következő kommentet fűzte a történtekhez válaszként: "Tiszteletlen. Helytelen. Hálátlan. Ebben a sorrendben".

Nagyon ízléstelen poénként kezeli Gareth Bale magyarok elleni ünneplését a Real Madrid | Hosszabbítás

Az ég kék, a fű zöld, Gareth Bale és a Real Madrid között feszült a viszony. Nyílt titok, hogy a walesi klasszis mind a mai napig kívülállónak számít a klubnál, az utóbbi időben rengeteg kritika érte a hozzáállását és elkötelezettségét. Egy viccesnek szánt üzenet után ismét fellángoltak a viták, ám úgy tűnik, a klub nem akar nagy ügyet kreálni belőle.

A szélső 2013 óta a Real Madrid játékosa, de sokszor volt sérült, így tartósan egyik szezonjában sem tudott olyan meghatározó teljesítményt nyújtani, amilyet elvártak tőle. Cristiano Ronaldo tavaly nyári távozását követően egyértelműen neki kellett volna átvennie a vezér szerepét, erre azonban nem volt képes.

A nemzetközi sportsajtó az elmúlt átigazolási időszakokban egyre többet és konkrétabban írt távozásáról, Bale azonban maradt, de továbbra is kiegészítő játékosnak számít. Már amikor egyáltalán olyan egészségi állapotban van, hogy bevethető.

Klubjában legutóbb másfél hónappal ezelőtt lépett pályára, majd a válogatott októberi mérkőzéseit követően újfent sérülés miatt nem számíthatott rá Zidane. A walesi válogatottnak azonban novemberben már ismét rendelkezésére állt, amit rossznéven vettek Spanyolországban. A játékos egy nyilatkozatban elmondta: jobban érzi magát a válogatottban, mint klubcsapatában, ezért szívesebben is játszik a nemzeti csapatban.

MTI

Hozzászólások