Foci - Wayne Rooney szerint túlságosan későn lépett az angol szövetség koronavírus-ügyben
Wayne Rooney szerint túlságosan későn lépett az angol szövetség koronavírus-ügyben
Fotó: Europress/AFP

Wayne Rooney szerint túlságosan későn lépett az angol szövetség koronavírus-ügyben

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/16 09:19
Wayne Rooney, a válogatott korábbi csapatkapitánya szerint túlságosan későn függesztették fel az angol labdarúgó-bajnokságokat és kupasorozatokat a koronavírus-járvány miatt.

A férfiak és a nők bajnoki és kupaküzdelmeinek szüneteltetéséről pénteken döntöttek, miután az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta is megbetegedett.

"Miért vártak péntekig? Miért kellett Artetának megbetegednie, hogy megszülessen a helyes döntés?" - tette fel kérdéseit a The Sunday Times című lapban megjelent kolumnás cikkében az angol válogatott és a Manchester United korábbi kapitánya.

Az Arsenal menedzsere is megfertőződött a koronavírussal | Hosszabbítás

Megfertőződött az újfajta koronavírussal (SARS-CoV-2) az Arsenal vezetőedzője - közölte az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő londoni klub, hozzátéve, hogy Mikel Arteta már karanténba is került. Ez az első ismert koronavírusos fertőzés a Premier League-ben. Az Arsenal csütörtök este bejelentette továbbá, hogy az egyesület első csapata játékosainak, több alkalmazottjának, az edzői stáb tagjainak is izolálniuk kell magukat.

Hozzátette: a játékosok, a stábtagok és a családtagjaik számára aggasztó volt az elmúlt hét, mert a felelős vezetés hiánya érződött a szövetség (FA), a Premier League, valamint a kormány részéről is.

"A helyes döntés megszületéséig úgy tűnt, az angol labdarúgókat tengerimalacokként kezelik" - írta.

Rooney emlékeztetett, hogy például a teniszt, a Forma-1-et, a rögbit, a golfot, valamint más országban a labdarúgást már beszüntették, amikor az angol futballistákat még mindig a folytatásra utasították. A játékos szerint ennek elsősorban a pénzhez, vagyis az angol labdarúgás kirívóan magas bevételeihez van köze, de amikor az emberek életét valami veszélyezteti, nem szabad, hogy ez legyen az elsődleges.

A másodosztályú Derby County futballistája közölte, hogy örömmel játszanának akár szeptemberig is, ha a szezont a halasztások után addig kellene folytatniuk, hiszen ez a feladatuk.

"Ha tudjuk, hogy biztonságos játszani, és a nézők számára is biztonságos a környezet, akkor játszani fogunk" - szögezte le.

Emlékeztetett, hogy a következő világbajnokságot - 2022-ben Katarban - novemberben és decemberben rendezik. Így az idei kényszerhelyzetet ki lehetne használni, ha a mostani szezon a megszokottnál jóval később fejeződne be, a következő kettő pedig télen kezdődne - fűzte hozzá.

MTI

Hozzászólások