Foci - Világbajnok is van az új spanyol kapitány, Hierro stábjában
Világbajnok is van az új spanyol kapitány, Hierro stábjában
Fotó: Europress/AFP

Világbajnok is van az új spanyol kapitány, Hierro stábjában

HosszabbitásHosszabbitás
2018/06/14 10:48

Saját edzői stábot hozatott magának Fernando Hierro, az oroszországi világbajnokságon pénteken bemutatkozó spanyol labdarúgó-válogatott szerdán kinevezett szövetségi kapitánya.

A spanyol szövetség (RFEF) csütörtökön közölte, hogy a menesztett Julen Lopeteguivel együtt a segítői is elhagyják a nemzeti csapatot. Hierro kérésére csatlakozott a Krasznodarban készülő együtteshez Carlos Marchena, aki tagja volt a 2008-ban Európa-bajnoki aranyérmes, 2010-ben pedig világbajnok spanyol válogatottnak. Ugyancsak megérkezett Julian Calero Fernandez, aki eddig a harmadosztályú CDA Navalcarnero vezetőedzője volt, az új erőnléti edző pedig Juan Carlos Martinez Castrejon lesz. Utóbbi eddig a második ligában szereplő Real Oviedónál dolgozott, egy évig pedig Carlo Ancelotti segítője volt a Real Madridnál.

Luis Rubiales RFEF-elnök szerdán közölte, azért volt szükség a kapitányváltásra egy nappal a vb-rajt előtt, mert a Real Madrid váratlanul Lopeteguit nevezte ki új vezetőedzőjének. Lopetegui 2016 júliusi kinevezése óta a spanyol válogatott veretlen maradt, húsz találkozójából 14-szer győzött és hatszor döntetlent játszott.

A Real Madrid is kockáztat Lopetegui kinevezésével, de a spanyol válogatott lehet a nagy vesztes | Hosszabbítás

A Real Madrid nem habozott sokáig, két hét alatt megtalálta a zsinórban három BL-győzelem után távozó Zinedine Zidane utódját. A választás a spanyol labdarúgó-válogatott kapitányára, Julen Lopeteguira esett, aki egyszerre tűnik nagyon ígéretes, és kockázatos választásnak. Az 51 éves Lopetegui nem számít ismeretlennek Madridban, játékosként és edzőként is szolgálta a klubot.

Az esélyesek között számon tartott spanyolok pénteken az Európa-bajnok portugálokkal találkoznak az oroszországi vb-n, majd jövő szerdán Irán, öt nappal később pedig Marokkó csapatával játszanak a csoportkörben.

MTI
Hozzászólások