Foci - Kiakadt a kapus, aki 13 gólt kapott az Ajax elleni bajnoki meccsen
Kiakadt a kapus, aki 13 gólt kapott az Ajax elleni bajnoki meccsen
Fotó: Europress/AFP

Kiakadt a kapus, aki 13 gólt kapott az Ajax elleni bajnoki meccsen

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/10/26 17:21
Delano van Crooij, a holland Venlo kapusa soha nem felejti a negatív történelmi rekordot hozó mérkőzést, miközben az Ajaxban védő André Onanának is nekiment. 

Mint ismert, az Eredivisie 6. fordulójában, szombaton az Ajax 13-0-ra verte idegenben a VVV-Venlót. A félidőben még "csak" 4-0-ra vezető amszterdamiaknál Lassina Traoré mesterötösig jutott, Jurgen Ekkelenkamp és Klaas-Jan Huntelaar duplázott, de Dusan Tadic, Antony, Daley Blind és Lisandro Martínez is betalált.

Az előző idényt a 13. helyen záró, a mostani szezont egyébként nem rosszul, két vereség mellett egy győzelemmel és két döntetlennel kezdő venlóaik összeomlása érthetetlen volt, főleg Christaan Kum 51. percben kapott piros lapja után zuhantak össze, az Ajax az 54. az 59. perc között például négy gólt szerzett. 

A Hollandiában történelmi rekordot jelentő meccs felett a negatív főszereplővé váló Venlo-kapus, Delano Van Crooij nem tud napirendre térni. A 29 éves, rutinos holland hálóőr az NPO Radio 1-nek adott nyilatkozatában fogalmazta meg gondolatait.

"Elmondhatatlan ez a helyzet. Az a gond, hogy nem igazán érzek semmit, és ez szerintem rossz. Mentálisan összetörsz ilyenkor, távozni akarsz, és hiába szeretne mindenki támogatni, nem érdekel mások szánakozása" - mondta van Crooij, aki amellett, hogy 13 gólt kapott, teljesen abszurd módon mégis az egyik legjobb venlói volt: 45 lövés érkezett a kapujára, és körülbelül 9-10 nagy helyzetet védett. "A szakemberekre bízom, hogyan értékelik a teljesítményem, én biztosan nem nézem vissza a meccset" - tette hozzá.

A támadásban harmatgyenge, lövésig is alig jutó Venlónak esélye sem volt a becsületgól megszerzésére, ám nem csupán emiatt fáj nekik a katasztrofális 90 perc. Van Crooij ugyanis elmesélte, mit mondott neki a lefújást követően az Ajax kapusa, André Onana.

"Odajött hozzám, összeölelkeztünk, és viccesen megjegyezte, ha tehette volna, szíve szerint ő rúgja a büntetőt Huntelaar helyett a 74. percben. Elég furcsán és vegyesen hatott az egész szituáció, mert értem, hogy vigasztalni akart, de nem éreztem túl őszintének a megnyilvánulását. Kapusként egyszerűen nem végezhetsz el 0-9-nél egy tizenegyest a másik kapus ellen, sőt, nem is gondolhatsz ilyesmire, ha tiszteled őt. Nagyon megalázó lett volna."

huntelaar-venlo.jpgFotó: Europress/AFP

Az Ajax a győzelemnek köszönhetően vezeti a 18 csapatos bajnokságot, a Venlo a 14. helyen áll.

részben via Goal

Hozzászólások