Foci - Itt az újabb érvágás a City számára
Itt az újabb érvágás a City számára
Fotó: Europress/Getty

Itt az újabb érvágás a City számára

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2015/04/17 16:54

A Manchester City drukkerei az utóbbi hetek balsikerei után (kiesés a BL-ből, vereség a városi rivális MU-tól, rég nem látott gyenge forma) minden bizonnyal abban reménykedtek, hogy kedvenceik vesszőfutása véget ért, ám ismét csalódniuk kellett. A legfrissebb hírek szerint ugyanis a csapatkapitány Vincent Kompanynak a városi derbin összeszedett sérülése súlyosabb a vártnál és nagyon úgy tűnik, hogy az idény hátralévő részében már nem is léphet pályára.

Manuel Pellegrini menedzser pénteki sajtótájékoztatóján a belga hátvéd hétvégi játékával kapcsolatos kérdésre válaszolta azt, hogy nemhogy szombaton, a West Ham ellen nem számíthat a védőre, de a klub orvosai jelenleg még azt sem tudják megmondani, hogy a csapatkapitány az idény hátralévő mérkőzésein a chilei menedzser rendelkezésére állhat-e egyáltalán.

A címvédő Manchester City az utóbbi hetekben gödörben van, már csak ezért is komoly érvágás a számára a Manchester United elleni múlt heti rangadón megsérülő Kompany kiesése.

Pellegrini csapata az utóbbi időszak gyenge eredményeinek köszönhetően a második helyről visszacsúszott a még Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyre a tabellán, így a PL hajrájában leginkább arra kell figyelnie, hogy közvetlen üldözője, a Liverpool be ne érje. Kompany idén nem nyújtott annyira kiegyensúlyozott teljesítményt, mint a korábbi idények során, ám ennek ellenére karizmájával és profizmusával a "kékek" keretének egyik legfontosabb tagja.

A City legutóbbi négy PL-meccséből csupán egyet nyert meg, a jelenlegi ötödik Liverpool már csupán négy pontra van lemaradva tőle. A még BL-t érő negyedik helyért valószínűleg ez a két csapat csatázik majd, így érdemes megnézni, hogy milyen mérkőzések várnak Brendan Rodgers és Manuel Pellegrini együttesére. A City hátralévő hat meccséből négyszer játszik hazai pályán, ezzel szemben a Pool hat mérkőzéséből csupán kétszer léphet pályára az Anfielden. Ami az ellenfeleket illeti a City a jelenlegi top 10-be tartozó csapatok közül néggyel játszik, többek között a Southamptonnal és a Spursszel, míg a Liverpool csupán hárommal, igaz, ebben a háromban benne van a listavezető Chelsea elleni derbi is, ráadásul idegenben.

Hozzászólások