Foci - Új szintre emelték a totyogós tizenegyes fogalmát - videó
Új szintre emelték a totyogós tizenegyes fogalmát - videó
Fotó: Europress/AFP

Új szintre emelték a totyogós tizenegyes fogalmát - videó

Németh DánielNémeth Dániel
2019/11/24 10:49
Caíque Oliveira, a brazil harmadosztályban szereplő Paysandu védője gondoskodott arról, hogy a megszokottnál valamivel nagyobb médiafigyelem irányuljon a Copa Verde döntőjére. Igaz, a hirtelen jött internetes hírnév aligha vigasztalja a labdarúgót, csapata részben miatta maradt le a győzelemről.

Ezen a hétvégén tartották a Brazília északi és közép-nyugati csapatai között rendezett Copa Verde döntőjét, melynek ezúttal a másodosztályban szereplő Cuiabá és a harmadosztályú Paysandu volt a résztvevője. Az oda-visszavágós rendszerben működő kupadöntő első felvonását a Paysandu nyerte idegenben, a visszavágón azonban javított a Cuiabá. Mivel mindkét találkozó 1-0-ra végződött, büntetőpárbaj döntött a párharc sorsáról.

4-4-nél - tenisznyelven szólva - mérkőzéslabdához jutott a Paysandu, Caíque Oliveira megnyerhette volna a csapatának a döntőt. Ezután következett minden idők legtökéletesebb totyogós - mit totyogós, sétálós! - büntetője: Caíque jó tíz méterről futott sétált a labdához, végletekig fokozva ezzel az izgalmakat. Az utolsó pillanatban megállt, vett egy kis lendületet, majd azzal a mozdulattal a kapu mellé bombázta a labdát.

Így tehát a meccslabda kimaradt, a Paysandu pedig később a büntetőpárbajt is elveszítette. Pedig a tét nem volt kicsi: a győztes automatikusan bejutott a jövő évi Brazil Kupában a legjobb 16 közé. 

Hozzászólások