Foci - Topklub lehet a Debrecen ellenfele az EL-selejtező második körében
Topklub lehet a Debrecen ellenfele az EL-selejtező második körében
Fotó: Europress/AFP

Topklub lehet a Debrecen ellenfele az EL-selejtező második körében

HosszabbitásHosszabbitás
2019/06/19 17:20
A tegnapi első körös sorsolás után ma megtartották a labdarúgó Bajnokok Ligája és Európa Liga második selejtezőkörének sorsolását. Ellenfelet kapott így a Ferencváros, a MOL Fehérvár, a Budapest Honvéd és a DVSC is.

Amint az már tegnap kiderült, a Ferencváros a bolgár bajnok Ludogorec ellen kezdheti meg az európai kupaszereplést. Noha a bolgárok költségvetése háromszor nagyobb a Fradiénál, mégsem lehetetlen a továbbjutás. A MOL Fehérvár (lánykori nevén MOL Vidi FC) éppen a tavalyi selejtezősorozatban győzte le a Ludogorecet, és jutott egészen az Európa Liga főcsoportjába. Továbbjutás esetén egy könnyebb ellenfél várható: a luxemburgi F91 Dudelange (aminek tavaly szintén a fehérváriak jelentették a végállomást) vagy a máltai La Valletta.

A fent említett csapatoknál azonban sokkal több nézőt vonzana az AS Roma.

Az olasz bajnokság 6. helyezettje a második selejtezőkörben csatlakozik a versenysorozathoz, és a DVSC lehet az ellenfele,

amennyiben a debreceniek az első körben megverik az albán kupagyőztes Kukësit. Mint ismeret, tavaly is volt egy igen korán magyar csapat elé gördülő topklub. Ugyancsak a második fordulóban az Újpest FC találkozott a Sevillával, akik később a nyolcaddöntőig jutottak.

Másik két, Európa Liga selejtezőben érdekelt csapatunk közül a Fehérvárra a montenegrói bronzérmes Zeta vár, a győztessel a második fordulóban pedig vagy az izlandi Breidabli vagy a liechtensteini Vaduzzal találja magát szemben. A Honvéd ellenfele először a litván Zalgiris, továbbjutás esetén pedig vagy az azeri Sabail vagy a román Craiova lehet.

Az első forduló találkozóit július 9-11. között, a visszavágót egy héttel később rendezik. A második kör július 23-25. között zajlik, a visszavágót pedig ismét egy héttel később. Mivel a visszavágó lesz Debrecenben, így várhatóan augusztus 1-jét érdemes szabaddá tenni minden olasz focit kedvelőnek.

Hozzászólások