Foci - Terrorista lenne a honvéd focistája?
Terrorista lenne a honvéd focistája?
Fotó: Europress/AFP

Terrorista lenne a honvéd focistája?

HosszabbitásHosszabbitás
2019/04/11 22:24
A német hatóságok házkutatást tartottak a Budapest Honvéd labdarúgója, Anis Ben-Hatira berlini otthonában - írta a Berliner Zeitung csütörtökön.

A lap az írta, hogy egy összehangolt akció keretén belül kilencven lakást kutattak át a rendőrök, a célpont az észak-rajna-vesztfáliai székhelyű Ansaar International nevű szervezet volt, amelynek tagjai a gyanú szerint rejtett módon, adománygyűjtésnek álcázva támogatják a Hamasz terrorszervezetet.

Sajtóhírek szerint a kispestiek berlini születésű, tunéziai állampolgárságú játékosa korábban kapcsolatban állt a szervezettel, ezért került az ügybe.

"Klubunk természetesen már februárban, Ben-Hatira leigazolásakor tisztában volt a játékos múltjával, az őt ért vádakkal. Ben-Hatira elmondta nekünk, hogy a vádak alaptalanok. Mi mindaddig hiszünk játékosunk ártatlanságában, amíg nem bizonyosodik az ellenkezője" - olvasható a Honvéd közleményében.
Az ügy kapcsán a futballista is megszólalt: "Nem tudom, miért történt ez, sajnálom, hogy próbálják befeketíteni a nevemet, s nagy kár, hogy ilyen dolgokról kell beszélnem, hogy megint kapcsolatba hoztak a terrorizmussal. Hagyjanak békén ezekkel a vádakkal, hiszen semmi közöm hozzájuk".

A támadó középpályás februárban érkezett a fővárosi klubhoz, amellyel másfél éves szerződést kötött.

                                                                                                                                                                         MTI

Hozzászólások