Foci - Szupersztárját veszítheti el a Real Madrid
Szupersztárját veszítheti el a Real Madrid
Fotó: Europress/AFP

Szupersztárját veszítheti el a Real Madrid

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/01/07 14:09
Cristiano Ronaldo után a történelmi BL-triplát elérő csapat másik meghatározó tagja is távozhat

Az Athletic adta hírül, hogy a tengerentúli profi bajnokság, az MLS korábbi négyszeres bajnoka, a DC United Wayne Rooney után egy igazi sztárjátékosra vetette ki hálóját. Ez a valaki pedig nem más, mint Luka Modric, a Real Madrid aranylabdás játékosa. Modric egészen a mostani évadig kirobbanthatatlan volt a madridi gárda kezdőjéből, a nyáron azonban lejár a szerződése és 34 évesen már nem valószínű, hogy a vezetőség megdobja egy újabb több évre szóló és jól fizető kontraktussal.

Wayne Rooney, a Manchester United ikonja a Premier League-ben eltöltött évtizedek után váltott és ruccant át a tengerentúlra. Tizennyolc hónapot töltött a fővárosiaknál és bár a hőn áhított bajnoki cím elmaradt még vele is, azért gondoskodott arról, hogy washingtoni időszakára kellemesen emlékezzenek vissza a szurkolók (talán a legemlékezetesebb gólja az összeállítás 9. percétől látható). 

Az angol távozása után sem állt meg az élet a DC háza táján, a vezetők leigazolták a Columbus Crew és az LA Galaxy korábbi játékosát, Ola Kamarát, megerősítették a középpályát Edison Floresszel, valamint nyitottak a fiatalok felé. Sztárjátékos, igazi sztárjátékos azonban nem érkezett. 

Idén nyáron azonban mindez megváltozhat, legalábbis a tengerentúli sajtó szerint. Az általában jól értesült The Athletic ugyanis arról ír, hogy a United vezetői erősen érdeklődnek Luka Modric iránt. A horvátok aranylabdás játékosának nyáron lejár a szerződése és ha csak pusztán abból indulunk ki, hogy már 34 éves, akkor szinte borítékolhatjuk, hogy nem hosszabbít szerződést Madridban. Ha hinni lehet a híreknek, akkor maga Modric is nyitott a váltásra, ez, illetve az, hogy a DC-nek csak vele kell megállapodnia megkönnyíti a felek dolgát. 

A 34 éves Modric 2012-ben érkezett Madridba, ahol tagja volt a történelmi BL-triplát végrehajtó csapatnak. Cristiano Ronaldóval karöltve bajnokságot, kupát nyert a Real Madriddal de emellett a válogatottal sem maradtak el a sikerek, Horvátország vezéreként vb-döntőt játszott, majd pályafutása megkoronázásaként Aranylabdát nyert 2018-ban.

 

A Transfermarkt által 15 millió euróra taksált játékos Madridi időszaka alatt 214 mérkőzésen 15 gólt szerzett, jóllehet sokkal inkább az előkészítés sem, mint a gólszerzés volt legfőbb feladata. Modric ősszel már a nyolcadik idényét kezdte Madridban, de az első olyat, amely során már nem betonbiztos a helye a kezdőben. A horvát klasszis 14-ből nyolcszor a padról szállt be, Zidane többször a 21 esztendős uruguay-i Fred Valverdének szavazott bizalmat. 

Éppen ezért talán valóban eljött az idő a váltásra Modric számára, aki az MLS-ben szép éveket tölthetne el, mint a liga egyik arca, a DC United meghatározó vezére, akinek segítségével talán a 2004-óta várt bajnoki cím is megérkezhet az Audi Fieldre.

Hozzászólások