Foci - Szuperkészek
Szuperkészek
Fotó: Europress/ AFP

Szuperkészek

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/12/19 18:20

Mindketten nyertek, mindketten jó első félévet futottak, mindketten (szuper) készen állnak a hétfői Szuperkupa döntőre.

Amit már-már szokásosnak mondható módon nem Olaszországban, hanem ezúttal Dohában rendeznek. Korábban már volt Peking, Tripoli (!) és East Rutherford is helyszín.

Ha az elmúlt másfél idényt vesszük alapul, a Juve csak 3 meccset veszített el, meglepő is lett volna, ha épp a szezonban hazai pályán még nyeretlen Cagliari ellen hibázik. Igaz, Allegri csapata a legutóbbi három tétmeccsén háromszor játszott döntetlen és közben csak egy gólt szerzett. A tegnapi mérkőzésen Tévez rögtön az első kapuralövésből betalált, az egyre jobb formába lendülő Vidal óriási gólt szerzett, majd Llorente is begyötört egyet, a vége sima vendég győzelem. Ebben a naptári évben a Juventus 95 pontot szerzett, ami hárommal több, mint az eddigi olasz csúcs. Az évet ráadásul egy Szuperkupa győzelemmel is zárhatják Tévezék. Ehhez a Napoli kellene legyőzni a hétfői döntőben. Azt a csapatot, amely egy tétre menő meccset figyelembe véve, Allegri szerint a lehető legveszélyesebb ellenfél. (Cagliari-Juventus 1-3)

15 bajnoki - 10 gól. Ez Carlos Tévez mérlege

A Napoli végigtámadta a Parma elleni találkozót, Higuain "helyettese" Zapata (4 gólnál jár, átlagosan 71 percenként talál be) és Mertens egy-egy gólt szerzett fél óra alatt, teljes megérdemelt a hazai győzelem.Pedig a legutóbbi három látogatása során a Parma (13 vereség 16 kör alatt) kétszer nyerni tudott a San Paoloban. De ez a csapat nem is hasonlított a tavalyira, amely hivatalosan Európa Ligát érő helyen zárt. A klubot körülvevő bizonytalanság (még mindig nem tudni pontosan Ghirardi kinek adta el a többségi tulajdonrészét) nem lehet mentség a gyenge teljesítményre, ezzel Donadoni is egyetért. "Ha jön egy új milliomos tulajdonos, de a srácok hozzáállása mit sem változik, semmire nem megyünk a stabil anyagi háttérrel." A Napoli biztosan a harmadik helyről várhatja a januári folytatást, amennyiben vasárnap este a Lazio nem győzi le az Intert. (Napoli-Parma 2-0)

A Napoli majdnem másfél hónap után nyert újra a Serie A-ban

 

Csak röviden:

2 - Tizenhat forduló alatt, mindössze két meccset nyert az utolsó helyen álló Parma

2,56 - Egészen kiemelkedő, 2,56-os pontátlaggal zárt az évet a Juventus. A torinói csapat 2014-ben 30 meccset nyert, és csak kettőt veszített el

5 - A december 27-i esküvőjére készülő Arturo Vidal, az 5. bajnoki gólját szerezte a Cagliari ellen

24 - 1990 óta, vagyis 24 éve nem nyert Szuperkupát a Napoli

95 - Ennyi pontot szerzett ebben az évben a Juventus.

Hozzászólások