Foci - Szívszorító módon emlékeztek meg Nantes-ban az eltűnt argentin labdarúgójukról - videó
Szívszorító módon emlékeztek meg Nantes-ban az eltűnt argentin labdarúgójukról - videó
Fotó: Europress/AFP

Szívszorító módon emlékeztek meg Nantes-ban az eltűnt argentin labdarúgójukról - videó

Takács MártonTakács Márton
2019/01/30 22:08

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Cardiff City kedden játszotta első meccsét azóta, hogy múlt héten a társukat, Emiliano Salát szállító repülőgép eltűnt a La Manche-csatorna felett. A Cardiff 2-1-re kikapott az Arsenal otthonában rendezett bajnokin. A kezdés előtt az eltűnt argentin játékosról és a pilótáról, David Ibbotsonról is megemlékeztek, sőt, Sala nevét is feltüntették a vendégek keretében, Wales egyik jelképével, egy nárcisszal jelölve. A cardiffi szurkolók egy molinót feszítettek ki, amelyen ez volt olvasható: "Soha nem láttunk játszani, soha nem láttunk gólt szerezni, de Emiliano, csodálatos Kékmadarunk, örökre szeretni fogunk". A Cardiff City beceneve a The Bluebirds (Kékmadarak).

Argentin csapattársuk eltűnése óta félnek a repüléstől a Cardiff futballistái | Hosszabbítás

A Cardiff City néhány futballistája fél a repüléstől azóta, hogy múlt héten a társukat, Emiliano Salát szállító repülőgép eltűnt a La Manche-csatorna felett. Erről Sol Bamba, az angol élvonalban szereplő walesi együttes védője, egyben csapatkapitánya beszélt. A Cardiff kedden játszotta első meccsét Sala eltűnése óta, és 2-1-re kikapott az Arsenal otthonában rendezett bajnokin.

Szerdán az FC Nantes - a klub, ahol Sala az elmúlt négy évet töltötte - is pályára lépett, a Saint-Etienne-t fogadták a Ligue 1 22. fordulójában. Szívfacsaró látvány fogadta a játékosokat a stadionban, a szurkolók pazar élőképpel emlékeztek meg argentin kedvencükről.

Aztán a hazai játékosok kapaszkodtak össze az oldalvonalnál.

A kilencedik percben - a 9-es volt Sala mezszáma - megállt az élet egy percre, az egész stadion felállva tapsolt, beleértve a játékosokat, és a Nantes vezetőedzőjét, Vahid Halilhodžićot is.

Hozzászólások