Foci - Szerződést bontott az Ajax az agykárosodást szenvedett játékosával
Szerződést bontott az Ajax az agykárosodást szenvedett játékosával
Fotó: Europress/AFP

Szerződést bontott az Ajax az agykárosodást szenvedett játékosával

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/31 11:03
Szerződést bontott a 2017 nyarán szívroham következtében súlyos agykárosodást szenvedett játékosával, Abdelhak Nourival az Ajax Amsterdam labdarúgóklubja, amely a futballista családjával közösen más megoldást keres a 22 éves sportoló felépülésének további támogatására.

A nagy tehetségnek tartott marokkói származású holland labdarúgó a Werder Bremen ellen játszott felkészülési mérkőzésen esett össze a pályán, újra kellett éleszteni. A kórházba szállítást követően kiderült, hogy Nouri súlyos és maradandó agykárosodást szenvedett.

nournima.jpg Fotó: Europress/AFP

Az Ajax az eset óta minden hónapban elutalta a futballista fizetését, most azonban felmondta az eredetileg július 1-jén automatikusan meghosszabbodó megállapodást.

Nouri egy év után tért magához, eddig szigorú orvosi felügyeletet igényelt. Bő két és fél évvel a szerencsétlen eset után hazaszállították a kórházból, és egy speciálisan az ő számára berendezett szobában folytatódik a rehabilitációja - számolt be a De Telegraaf című holland napilap.

A játékos családja és az Ajax között hosszas vita kezdődött azt követően, hogy az amszterdami klub elismerte, Nouri nem kapott megfelelő orvosi ellátást, amikor összeesett a pályán. Az egyesület ugyanis először azt közölte, hogy szakszerűen jártak el az esetnél, a későbbi vizsgálatok azonban bebizonyították, hogy defibrillátort kellett volna alkalmaznia az orvosi stábnak.

Nouri a 2016/17-es idényben 15 meccset játszott az Ajax színeiben, korábbi csapattársai közül pedig sokan az ő mezszámát, a 34-est választották új klubjukban, ezzel tisztelegve előtte.

MTI

Hozzászólások