Szemüveget a Flórának! - Aki három hónapos kómából ébredt, azt hitte, még Mourinho az edző
Aki három hónapos kómából ébredt, azt hitte, még Mourinho az edző
Fotó: Europress/AFP

Aki három hónapos kómából ébredt, azt hitte, még Mourinho az edző

Németh DánielNémeth Dániel
2019/02/15 20:11
Ezen a héten visszatért a Bajnokok Ligája, ami podcastünk szempontjából praktikusan annyit jelentett, hogy mi is a keddi-szerdai felhozatalból válogattunk. Választásunk - na jó, választásom, Flóra esetében ez a fajta lelkesedés még mindig minimum kétséges - a Manchester United-Paris Saint-Germain párharcra esett, aminek első felvonása pont úgy zárult, ahogyan azt decemberben elképzeltük. Vendégünk is volt, ügyeletes Premier League- és Manchester United-szakértőnket, nem mellesleg oldalunk egyik szerzőjét, Mátrai Márkot hívtuk a műsorba.

Azon túl persze, hogy vendégünknek véletlenül testhez álló feladat volt az MU játékának és helyzetének elemzése, egyéb okai is voltak annak, hogy épp ezt a párharcot néztük. Történet szempontjából talán ez volt a legérdekesebb mérkőzés az összes közül, Ole Gunnar Solskjaer valószínűtlenül sikeres visszatérése, Neymar és Cavani sérülése egyaránt magasabb polcra helyezte az MU-PSG-t, mint ahová a sorsolás pillanatában helyeztük volna. Ennek megfelelően bőséggel akadt témánk.

Egyebek mellett kibeszéltük, mi döntött a PSG javára a találkozón, milyen taktikai hibákat követett el Solskjaer, miért volt vállalhatatlan Paul Pogba viselkedése és hogy ennek a párharcnak a fényében hova helyezzük az erősorrendben a franciákat. Ha úgy egyébként osztogatnék piros pontokat a podcastben, most nagyon aktuális lenne (egyébként meg ki tudja, sosem késő elkezdeni), Ángel Di María szerepkörével kapcsolatban akadt olyan meglátása Flórának, ami felcsillant némi reményt a távolabbi jövőt illetően.

Szó volt egyébként a szurkolói lélektanról is, ezúttal annak kapcsán, hogy sokszor elég néhány pozitív élmény egy közeg hurráoptimizmusához. Vajon ennyire az érzelmek irányítják a szurkolókat, vagy ez csak a látszat? Nem maradhatott el az adás női foci nélkül sem, Macarena Sánchezről beszélgettünk, aki beperelte volt klubját és az argentin szövetséget, amiért nem ismerték el profi játékosként, holott az elérhető legmagasabb szinten játszott. Mi kell ahhoz, hogy a női labdarúgás ténylegesen profivá váljon?

Bővebben itt olvashattok a témában:

A nők is a fociból akarnak megélni, állítja a klubját és a szövetséget is perelő argentin játékos | Hosszabbítás

Macarena Sánchez, aki korábban az argentin UAI Urquiza játékosa volt, és most jogi lépésekkel igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy még mindig hatalmas az egyenlőtlenség a nők és a férfiak futballja között, azt mondja: "Mi is a fociból akarunk megélni."

Így a végére még kettő szolgálati közleménnyel vagyok adós. Egyrészt, ezt a podcastet az eddigieknél profibb körülmények között vettük fel, ami viszont a minőségen kevésbé fog érződni (sőt), de a következő adásokra igyekszünk megoldani a problémát. Másrészt, előre is szeretnék elnézést kérni azoktól a Liverpool-szurkolóktól (meg úgy általában a focit szerető emberektől), amiért sikerült olyan játékos nevét megemlíteni, aki így, ebben a formában, ezen a szinten nem létezik.

Az adást itt hallgathatjátok meg, ha viszont most épp nem értek rá meghallgatni, a Soundcloudról le is lehet tölteni a podcastet! Jól jöhet, ha van mit hallgatni utazás és vezetés közben, vagy a dugóban ülve, mi több, ajánljuk magunkat főzéshez és nagytakarításhoz, sőt akár a munkátok mellé is, ha a főnökötök nem bánja. (Az összes eddigi podcastet és a hozzájuk tartozó beharangozó cikkeket amúgy ezen a linken éritek el.) Mi több, elindult a Facebook-oldalunk is, ott is követhettek minket!

Jó szórakozást! 

Hozzászólások