Szemüveget a Flórának! - Mire emlékszünk az oroszországi világbajnokságból?
Mire emlékszünk az oroszországi világbajnokságból?
Fotó: Europress/AFP

Mire emlékszünk az oroszországi világbajnokságból?


2018/08/01 12:40

Most, hogy már kellően messze vagyunk - időben persze, hiszen térben eleve messze voltunk - a 2018-as labdarúgó világbajnokságtól, feltettük a kérdést, hogy mire fogunk emlékezni az egészből. Meg persze arra is kitűnő volt ez az időpont, hogy picit reflektáltjuk arra, hogy mennyire volt sikeres ez a kísérletünk, amit  Szemüveget a Flórának! címen követhettek ti is. Ráadásul most el is búcsúzunk. (Egy időre.)

Mire fog emlékezni egy gyakorlott, járatos focikedvelő, aki már a sokadik vb-jén van túl (Németh Déniel, kiváló kollégám) és mi mard meg egy futballnézés szempontjából zöldfülű fejében élete első többé-kevésbé rendesen megnézet világbajnokságából.

Kieső németek. Kárörvendő magyarok. Sokgólos mérkőzések a csoportkörökben. A horvátok, akik most kamatostól kapták vissza mindazt, amit korábban elvett tőlük. A belga-japán meccs, meg a vereség utún síró japán játékosok. Csak hogy néhányat megemlítsek azok közül, amik elhangoznak ebben az adásban.

Aztán volt szó a bronz meccs intézményéről. Hogy van-e értelme, hogy lehet-e tényleg izgalmas és persze, hogy kikopik-e szerintünk idővel a vébék programjából. Meg arról is, hogy milyen létjogosultsága van a világbajnokságban egy olyan sportágban, ami elsősorban Európáról, másodsorban meg egy picit Dél-Amerikáról szól. 

A podcast évadzáró adásából továbbá az is kiderül, hogy mennyire szerettem meg a focit, hogy van-e kedvünk folytatni a Szemöveget a Flórának!-ot és hogy várhatóan mikor térünk vissza a második évaddal. 

Egyelőre hatalmas köszönet mindenkinek, aki eddig velünk tartott, hallgassátok meg az utolsó adásunkat itt!

Az adást itt hallgathatjátok meg, ha viszont most épp nem értek rá meghallgatni, a   Soundcloudról  le is lehet tölteni a podcastet! Jól jöhet, ha van mit hallgatni utazás és vezetés közben, vagy a dugóban ülve, mi több, ajánljuk magunkat főzéshez és nagytakarításhoz, sőt akár a munkátok mellé is, ha a főnökötök nem bánja. (Az összes eddigi podcastet és a hozzájuk tartozó beharangozó cikkeket amúgy    ezen a linken  éritek el.) 


Hozzászólások