Szemüveget a Flórának! - Mennyi szerencse kell a Premier League megnyeréséhez?
Mennyi szerencse kell a Premier League megnyeréséhez?
Fotó: Europress/AFP

Mennyi szerencse kell a Premier League megnyeréséhez?

Csatári FlóraCsatári Flóra
2019/01/28 14:08

Maradtunk az angol focinál az előző adást követően. Ezúttal vendégünk ugyan nem volt, de a Liverpool és a Crystal Palace hétgólos összecsapása kapcsán azért így is tudtam újat kérdezni Németh Dánieltől, állandó társházigazdámtól és focis mentoromtól.

Az ismét kiderült, hogy a sok gólos meccsektől még mindig nem esek hasra, de már vagyok annyira szakavatott focinéző, sőt, gól-gurmé, úgy tűnik, hogy meg merjem állapítani, hogy ez a találkozó egy:

"Furcsa mérkőzés volt, furcsa gólokkal."

És még csodálkoztok, hogy Dani nem mindig büszke arra, hogy ő a mentorom ezen a rögös úton?

Ebben az adásban felmerültek a rólam elnevezett focinézési törvények, és hogy vajon mért nem élveztem az őrült momentumoknak köszönhetően feszültté és fordulatossá vált rangadót. Beszélgettünk arról, hogy mi számít öngólnak, és hogy kérdéses szituációkban mi dönt arról, hogy kit tüntessenek fel a statisztikákban gólszerzőkként.

Megtanultam azt is, hogy mit jelent, ha a stúdióban ülő szakértők azt mondják, hogy óriási taktikai csata zajlott a pályán, és azt is, hogy mit érdemes figyelni akkor, amikor látszólag nem történik semmi egy mérkőzésen, mert nem csak, hogy az eredményjelzőn nincs változás, de még helyzetig se jutnak el a pályán a csapatok.  

A szerencse szerepével is sokat foglalkoztunk, mert Dani azon a véleményen van, hogy olyan bajnokságokban, ahol toronymagasan kiemelkedik egy-egy klub, talán nem is számítanak ugyanazok az apró momentumok, amik kiélezett csatákban viszont eldöntetik azt, hogy kié lesz végül a bajnoki cím. Én meg megpróbáltam ennek kapcsán kicsit feszegetni azt, hogy a szerencse vajon kész ajándékként kapott előny, vagy egy kihasználandó lehetőség. Azt persze, hogy ennek kapcsán mire jutottunk, nem árulhatom el, ha kíváncsiak vagytok, kénytelenek lesztek meghallgatni bennünket.

Előtte azonban ide teszek egy összefoglalót, amit érdemes lehet megnézni mielőtt elindítjátok az adást:


Az adást itt hallgathatjátok meg, ha viszont most épp nem értek rá meghallgatni, a Soundcloudról le is lehet tölteni a podcastet! Jól jöhet, ha van mit hallgatni utazás és vezetés közben, vagy a dugóban ülve, mi több, ajánljuk magunkat főzéshez és nagytakarításhoz, sőt akár a munkátok mellé is, ha a főnökötök nem bánja. (Az összes eddigi podcastet és a hozzájuk tartozó beharangozó cikkeket amúgy ezen a linken éritek el.) Mi több, elindult a Facebook-oldalunk is, ott is követhettek minket! 

Jó szórakozást!


Hozzászólások