Szemüveget a Flórának! - Ha megcserélik Llorist és de Geát, akkor a Tottenham nyert volna
Ha megcserélik Llorist és de Geát, akkor a Tottenham nyert volna
Fotó: Europress/AFP

Ha megcserélik Llorist és de Geát, akkor a Tottenham nyert volna


2019/01/18 20:37

Nem tagadjuk, hogy a Szemüveget a Flórának! második évadja ritkábban jelentkezik új epizódokkal, de most - ismét - visszatértünk, itt az első 2019-es adásunk. Ráadásul ezúttal vendégünk is volt, Mátrai Márk személyében, akinek az írásait itt a Hosszabbításon olvashatjátok.

Ezúttal - ismét - angol foci volt terítéken, mivel az első idei házim a múlt vasárnapi Tottenham-Manchester United Premier League találkozó volt. Ennek kapcsán be kell vallanom, hogy lehet, hogy Daninak (meg visszatérő vendégünknek, Mártha Bencének) igaza lesz, és a szigetország labdarúgásában találom meg egyszer azt a focit, amit tényleg szeretek is.

Itt még egyelőre nem tart a lassan épülgető kapcsolt köztem, meg a foci között, de azt azért meglepetten tapasztaltam magamon, hogy annak ellenére, hogy csak egyetlen gól született a meccsen, messze nem csak unatkoztam nézőként. Sőt, és erre büszke is vagyok, - bár legfeljebb a kitartásom miatt lehet ez ici-picit a saját érdemem is - eljutottunk odáig is, hogy határozott véleményem volt a játékkép alakulásáról, a két félidő közti különbségről és az erőviszonyokról. Amit elő is adtam a felvételen, és ahogy azt majd hallhatjátok is, elvileg nem beszéltem butaságokat.

Persze, lehet, hogy a fiúk csak kedvesek akartak lenni velem, és az is lehet, hogy a focis mentorom így lassan másfél évnyi megfeszített küzdelem után már a legapróbb sikereket is meg akarja ünnepelni. Nem tudom. Ennek az eldöntését épp ezért, most rátok is bíznám.

Már csak azért is ajánlom magunkat, mert kiderül belőle, hogy Márk foci iránti szerelme honnan datálható, hogy hogy lett belőle két rivális csapat (a Manchester United és a Liverpool) szurkolója, és hogy melyikünknek ki a kedvenc síugrója (ha netán ez is érdekelne valamelyikőtöket). De persze azt is kihasználtuk, hogy Dani ezúttal nem csak mesélhet, de kérdezhet is valakitől, aki releváns és szakmai véleményt mondhat azokban a témákban, amikben én magam érthető okokból nem lennék kompetens.

Szóval hallgassatok most is minket!

A második évad 6. részét itt éritek el, de ha most épp nem értek rá, a Soundcloudról letölthetitek az adást későbbre is. Mindig jól jön, ha van mit hallgatni, hosszú utazáskor, nagytakarítás vagy főzés közben, amikor a dugóban ül az ember, sőt akár munka közben is, feltéve, hogy a főnökötök nem bánja.


Hozzászólások