Szemüveget a Flórának! - Feljavítja-e a foci alkoholmentes sörét a Nemzetek Ligája?
Feljavítja-e a foci alkoholmentes sörét a Nemzetek Ligája?
Fotó: Europress/AFP

Feljavítja-e a foci alkoholmentes sörét a Nemzetek Ligája?

Csatári FlóraCsatári Flóra
2018/10/23 13:07

A Szemüveget a Flórának! harmadik szezonbéli adása címében az első évad hatodik epizódját idézi meg. Nem kell persze aggódni, az, hogy mit gondolunk a Nemzetek Ligájáról, illetve hogy hogy tetszett nekünk a Franciaország-Németország találkozó, akkor is érthető, ha csak most kezdtek hallgatni minket. 

Túl harminc-egynéhány futball-leckén (értsd adáson) még mindig ott tarunk, hogy könnyű nekem újat mondani. Nemcsak arról van szó, hogy egy-egy apró taktikai finomságra fel lehet hívni a figyelmemet, hanem arról, hogy egész sorozatok maradtak ki eddig nekem. Nem találkoztam például hivatalosan (értsd a podcast keretein belül) a Nemzetek Ligájával, egészen a múltheti házimig.

Németh Dániel kollégám, (akit  a legfrissebb adás kezdetén elfelejtettem bemutatni, ezért ezúton is elnézést kérek mindenkitől) mondjuk nem azért adta fel a legutóbbi két vébé győztesének meccsét, hogy a Nemzetek Ligáját magyarázhassa el nekem. De ha már ezt néztük, megkerülhetetlen volt hogy a válogatott fociról, a barátságos meccsekről és persze az Eb-kvalifikációról is szó essen.

Részletesen foglalkoztunk ezen kívül a kezezéssel, ami nekem laikus futballnézőként még nehezen emészthető. Nem a szándékot nem értem, az még számomra is világos, hogy miért lenne fontos, hogy ne lehessen kézzel irányítani a labdát. De az, hogy mi véletlen, mi szándékolt és eleve, hogy hol kezdődik és meddig tart egy kéz, na ezek azok az elemek, amik érzésem szerint olyan szürke zónát hoznak létre a fociban, ami túl sokat bíz a játékvezetők egyéni intuícióira. Különösen akkor, ha semmiféle technológiai segítség (értsd videóbíró) sem áll a rendelkezésükre.

Kiderül továbbá az alábbi adásból, hogy arca-e a francia válogatottnak most Griezmann, hogy a vitatható tizenegyesek hogyan befolyásolták szerintünk a végeredményt, hogy mi a német csatárképzés baja Dani szerint és hogy kinek szurkoltam én a fent említett meccsen, ami amúgy (spoiler alert!) kifejezetten tetszett nekem.

A második évad 3. részét itt éritek el, de ha most épp nem értek rá, a Soundcloudról letölthetitek az adást későbbre is. Mindig jól jön, ha van mit hallgatni, hosszú utazáskor, nagytakarítás vagy főzés közben, amikor a dugóban ül az ember, sőt akár munka közben is, feltéve, hogy a főnökötök nem bánja.

Hozzászólások