Szemüveget a Flórának! - Dárdai még akkor is jól működhetne a magyar közegben, ha a magyar közeg nem működik jól 
Dárdai még akkor is jól működhetne a magyar közegben, ha a magyar közeg nem működik jól 
Fotó: Europress/AFP

Dárdai még akkor is jól működhetne a magyar közegben, ha a magyar közeg nem működik jól 

Csatári FlóraCsatári Flóra
2019/02/02 16:50

Német foci: Schalke-Hertha. Ez volt legutóbb terítéken. Tovább ugyanis már nem tarthatott távol engem Dani Dárdai Páltól és a Herthától. Amúgy, saját bevallása szerint azért várt ezzel olyan sokáig - noha kézenfekvő lett volna korábban is, hogy ha van egy magyar, akinek meghatározó szerepe van valamelyik top bajnokságban, akkor azzal foglalkozzunk - mert az én ízllésemet nem tartotta a magyar edző sítulának élvezetéhez kellően kifinomunltnak.

Jó, ez utóbbit csak én mondom. Ő valami olyasmivel jött, hogy nagyon igyekezett, hogy egy izgalmas meccset válasszon Dárdaitól, hogy ne unatkozzak.

Hát, jelentem, nem unatkoztam. Sőt, jobban tetszett ez a találkozó, mint a múltheti.

Mondjuk ezzel csak megerősítettem azt, hogy mennyire nincs még kifinomult focis ízlésem. Legalábbis állandó futball-mentorom arca valami ilyesmiről árulkodott.

A meccs kapcsán beszélgettünk a fordulatosságról, védekezésbeli hiányosságokról, meg arról, hogy miért furcsán egyoldalú a Hertha és a Schalke "rivalizálása".

A Hertha magyar edzője és a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya kapcsán igyekeztünk körbejárni azt, hogy mi köze van  Dárdainak a magyar focihoz, hogy miért lett belőle a magyar foci emblematikus figurája, hogy a Németországban megszerzett tapasztalatai vajon hazahozhatóak lesznek-e hosszú távon.

Aztán engem az is nagyon érdekelt, hogy vajon lettek-e itthon Hertha-szurkolók Dárdai miatt. De mindenre még Dani sem tudhat válaszolni, szóval segítsetek itt nekünk!

Belőled Hertha-szurkoló lett, amióta Dárdai ül a berliniek kispadján?

Nem, nem nézek német focit.
 
18% (13 szavazat)
Nem, már Dárdai előtt is a Herthának szurkoltam.
 
4% (3 szavazat)
Belőlem nem, de ismerek olyat, akiből igen.
 
14% (10 szavazat)
Abszolút!
 
65% (48 szavazat)
Összes szavazat: 74

Ezen kívül volt szó még arról, hogy miért nem Berlin lett a német foci központja, hogy van-e értelme az európai fociban különböző esélykiegyenlítő intézkedéseknek, hogy erőszakossá teheti-e a gyerekeket, ha egy focista fegyvereket imitáló kézmozdulattal ünnepli a góljait és hogy milyen meglepő kulisszatitkai vannak focis szerződések tárgyalásainak.

Az adást itt hallgathatjátok meg, ha viszont most épp nem értek rá meghallgatni, a  Soundcloudról  le is lehet tölteni a podcastet! Jól jöhet, ha van mit hallgatni utazás és vezetés közben, vagy a dugóban ülve, mi több, ajánljuk magunkat főzéshez és nagytakarításhoz, sőt akár a munkátok mellé is, ha a főnökötök nem bánja. (Az összes eddigi podcastet és a hozzájuk tartozó beharangozó cikkeket amúgy ezen a linken éritek el.) Mi több, elindult a Facebook-oldalunk is, ott is követhettek minket! 

Jó szórakozást

Hozzászólások