Szemüveget a Flórának! - A szerencse döntheti el a vb-n a Ronaldo kontra Messit?
A szerencse döntheti el a vb-n a Ronaldo kontra Messit?

A szerencse döntheti el a vb-n a Ronaldo kontra Messit?


2018/06/21 14:00

A 2018-as foci-vb előtt volt bennem valami szokatlan izgalom. Ha azt nem is merném állítani, hogy alig vártam a világ legnagyobb futballünnepét, azt gondoltam, hogy végre - életemben először - készen vagyok rá. Nagyobbat nem is tévedhettem volna.

Abszolút a véletlen hozta úgy, hogy a Szemüveget a Flórának! fedőnevű szociológiai kísérletünket épp időben kezdtük el Németh Dániel kollégámmal ahhoz, hogy tökéletes felvezetése lehessen a 2018-as világbajnokságnak.

Ha elég régóta olvastok és/vagy hallgattok engem, nyilván nem fog meglepni benneteket az, hogy a korábbi futball vb-k és Eb-k sokkal inkább átvészelendő időszakok voltak a számomra, mintsem igazi örömünnepek. Hatványozottan igaz ez azóta, hogy a Hosszabbításnál vagyok. Mert már magánemberként is alig-alig lehet kikerülni ilyen időszakok alatt a ránk zúduló focidömpinget. De újságíróként nyilván lehetetlen.

Idén viszont úgy voltam vele, hogy ez talán már nem csak meló lesz. Tudom én ezt majd élvezni is. Szóval tapasztalatlan, mondhatni elsőbálozó vébénézőként tényleg izgultam egy kicsit.

Aztán önnön zöldfülűségemre gyorsan rá kellett eszmélnem. Ugyanis nyilván csak nekem újdonság ennyi idősen, hogy mennyi szenvedős, sőt unalmas csoportmeccs van.

Ráadásul, amilyen az én formám, az eddigi egyetlen igazán kitűnő mérkőzést, a portugál-spanyolt, amit már most sokan kikiáltottak a világbajnokság legjobb meccsének, na, azt nem láttam.

Szóval mindennek kapcsán a legújabb adásban arról beszélgettünk, hogy tulajdonképpen mi is a vébé, vagy még inkább, a csoportkörök értelme ezen a világversenyen. Meg persze felmerült korunk slágerkérdése, hogy most akkor Messi, vagy Ronaldo? De tényleg.

Az adást itt hallgathatjátok meg, ha viszont most épp nem értek rá meghallgatni, a  Soundcloudról le is lehet tölteni a podcastet! Jól jöhet, ha van mit hallgatni utazás és vezetés közben, vagy a dugóban ülve, mi több, ajánljuk magunkat főzéshez és nagytakarításhoz, sőt akár a munkátok mellé is, ha a főnökötök nem bánja. (Az összes eddigi podcastet és a hozzájuk tartozó beharangozó cikkeket amúgy   ezen a linken éritek el.) 


 

Hozzászólások