Szemüveget a Flórának! - A Libertadores-kupa és a beteljesületlen argentin (focis) álmok
A Libertadores-kupa és a beteljesületlen argentin (focis) álmok
Fotó: Europress/AFP

A Libertadores-kupa és a beteljesületlen argentin (focis) álmok

Csatári FlóraCsatári Flóra
2018/12/11 15:16

Hosszú kihagyás után visszatért a Szemüveget a Flórának podcast, méghozzá dél-amerikai focival, hiszen a Libertadores-kupa döntőjének nagyon sokszor elhalasztott visszavágóját néztük meg, majd beszéltük ki.

Az igazat megvallva én annyira sokszor készültem már arra, hogy megnézem a River Plate-Boca Juniors találkozót, hogy mire elértünk oda, hogy Madridban tényleg megrendezték a meccset, már valahogy sokat vesztett a jelentőségéből számomra a dolog. Hiába, egy olyan, a focit egyelőre még inkább csak elviselő, mint kedvelő néző, mint amilyen én vagyok, könnyen elveszti a lelkesedését, ha túl sokszor ül le feleslegesen a tévé/stream elé.

Mert én eddig azt hittem, hogy rossz meccset nézni a legunalmasabb. De kiderült, hogy egy le sem játszott meccsre várni még inkább az.

Persze most már, hogy túl vagyunk az egészen, és végül mégis lett visszavágó, azért nem bánom ezt az egész élményt, ugyanis nem csak a fenti tanulsággal lettem gazdagabb. Egy pici részt megismerhettem például az argentin fociból. És kipróbálhattam, hogy milyen úgy focit nézni, hogy tényleg semmit nem tudok a meccs kontextusáról. Nem úgy semmit, mint amikor a podcastet kezdtük, hanem tényleg semmit.

Ezen túl beszélgettünk Danival a szurkolói kultúráról és arról, hogy mennyire azonosítunk egy klubot a rajongóival. Arról is volt szó, hogy mi történt az Aranylabda díjátadóján.

Hallgassatok most is minket!

A második évad 5. részét itt éritek el, de ha most épp nem értek rá, a Soundcloudról letölthetitek az adást későbbre is. Mindig jól jön, ha van mit hallgatni, hosszú utazáskor, nagytakarítás vagy főzés közben, amikor a dugóban ül az ember, sőt akár munka közben is, feltéve, hogy a főnökötök nem bánja.


Hozzászólások