Foci - Százezer euró, egyetlen pontért
Százezer euró, egyetlen pontért
Fotó: Europress/AFP

Százezer euró, egyetlen pontért

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/10/10 20:45

Az elmúlt tíz évben, egyszer sem játszott olyan kevés olasz játékos az élvonal első hat fordulójában, mint most.

A hazai labdarúgók azonban, a külföldieknél magasabb szinten teljesítettek.

Ha kizárólag a La Gazzetta dello Sport értékeléséből indulunk ki, akkor az olaszok egyértelműen jobbak. A labdarúgók fizetését valamint az eddigi fordulók során mutatott teljesítményüket arányba állítva, 6,99-es átlagot hoztak össze a hazai játékosok. A légiósok 6,33-as mutatójával szemben.

Ár-érték arányt tekintve, az elmúlt 4 idényben, a légiósoknál jobban teljesítettek az olasz játékosok. Narancssárgával a hazai, feketével a külföldi labdarúgók átlaga. (Grafika: Gazzetta)

Perin - Romagnoli, Manolas, Silvestre - Keita, Mati Fernandez, Marchisio, Nainggolan, Tévez - Gervinho, Quagliarella. Ár-érték arányt tekintve, így néz ki az első hat kör "álomcsapata".

Ebbe a tizenegybe, négy AS Roma játékos is bekerült. Vagyis, a pillanatnyilag második helyen álló fővárosi együttes, kiválóan igazolt. Manolas eddigi jó játékának köszönhetően, sokan talán nem is értékelik nagyon érzékeny veszteségként Benatia távozását. A görög játékos úgy teljesít magas szinten, hogy "mindössze" 1,5 millió eurót keres. Öt millióval kevesebbet, mint a Serie A legjobban fizetett labdarúgója Daniele De Rossi.

Az előző öt idényben pályára lépő olasz játékosok száma (az első 6 körben):

2010/11: 213., 2011/12: 210., 2012/13: 208., 2013-14: 193., 2014/15: 186

103.125 euró. Nem kis összeg. Ennyibe került az Internél egy döntetlen.

Adja magát a kérdés, hogy lehet mindezt kiszámolni?

A Gazzetta munkatársai - némileg játékból - végeztek egy kutatást. Azt vizsgálták, a szakvezetőek éves keresetét az eddigi fordulókra levetítve, melyik klubnál kerül a legtöbbe egyetlen pont megszerzése. Walter Mazzarri 3,3 milliós eurós fizetését, valamint az Inter eddigi teljesítményét (6 meccs/8 pont) figyelembe véve, így jött ki ez a feltűnően magas összeg (a Juventusnál 33.300, az AS Románál 46.600, a Napolinál 87.500 euró ugyanez a szám).

És ki áll a legjobban? A hat pontot gyűjtő Empoli.

Az újonc kis csapatnál, mindössze 12.500 euróba "kerül" egy döntetlen.

A játékosok fizetését, valamint az eddigi 6 fordulóban kapott osztályzatokat összehasonlítva, így néz ki Serie A első 6 fordulójának legrosszabb csapata. (Grafika: Gazzetta)

Hozzászólások