Foci - "Szar voltál tegnap" – mondta Mourinho a Chelsea védőjének
"Szar voltál tegnap" – mondta Mourinho a Chelsea védőjének
Fotó: Europress/AFP

"Szar voltál tegnap" – mondta Mourinho a Chelsea védőjének

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/14 20:35
Nem mindennapi történetet mesélt el volt edzőjéről Kurt Zouma, a Chelsea francia hátvédje.

Talán senkinek sem kell bemutatni José Mourinhót - sajátos, szókimondó stílusa és laza karaktere teszi egyedivé a Special One-t, akit lehet szeretni, lehet utálni, de mindenképpen a labdarúgás különleges jelenségének számít. 

A Tottenham edzőjeként dolgozó portugál legutóbb épp önmagát interjúvolta meg egy sajtótájékoztatón, most azonban egy régi történet került elő róla a második Chelsea-s korszakából (2004 és 2007, majd 2013 és 2015 között volt a londoni kékek trénere). Pont ekkor, egész pontosan 2014 nyarán került a klubhoz a Saint-Étienne-től Kurt Zouma, aki 19 éves kora ellenére egyből megkapta az esélyt Mourinhótól. Igaz, nem volt épp zökkenőmentes a beilleszkedése - köszönhetően az edzőnek. 

"Nem emlékszem, hol játszottunk épp idegenbeli meccset, de kikaptunk 3-1-re. Hazamentünk, majd másnap Mourinho behivatott az irodájába. Megkérdezte, hogy minden rendben van-e velem. Mondtam, hogy igen. Visszakérdezett: biztosan? Megint igent mondtam, aztán jött is a válasza. 'Oké, csak mert nagyon szar voltál tegnap'. Így, szemtől szemben."

"Sokkolt és bántott a helyzet, de motivációt is adott, egyből a pályán akartam megmutatni, hogy mit tudok valójában. Mourinho olyan ember, aki szereti a győzelmet és ennek eléréséhez minden eszközt megragad. 19 évesen érkeztem Londonba és sok esélyt kaptam tőle, amiért hálás vagyok. Nem tudom, mások mit gondolnak róla, de én nem értek egyet azzal, hogy ne adná meg az esélyt a fiataloknak."

Zouma és Mourinho február 22-én ismét találkoznak, hiszen a Premier League 27. fordulójában a Chelsea a Tottenhamet fogadja.

via goal.com

Nagy Benjámin

Hozzászólások