Foci - Sosem néztek még ennyien női klubmeccset Európában
Sosem néztek még ennyien női klubmeccset Európában
Fotó: Europress/AFP

Sosem néztek még ennyien női klubmeccset Európában

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/31 11:05

Szerdán 48 121 néző tekintette meg a helyszínen az Athletic Bilbao-Atlético Madrid női labdarúgó-mérkőzést a spanyol Királynő Kupában, ami a spanyol szövetség szerint klubszinten rekordot jelent Európában.

A kupa negyeddöntőjében a vendég fővárosi együttes 2-0-ra nyert a San Mames Stadionban, ezzel bejutott az elődöntőbe.

Az első osztályú bilbaói férfi csapatnál - amely története során a Barcelona és a Real Madrid társaságában mindig az élvonalban szerepelt - a jelenlegi idényben "csak" 46 860 néző a rekord a hazai bajnokikon.

Az angol szövetség (FA) ugyanakkor 53 ezer nézőt tart nyilván a Dick, Kerr's Ladies és a St. Helen's Ladies találkozóján, amelyet 1920-ban a liverpooli Goodison Parkban rendeztek.

Női labdarúgó-mérkőzésen a világcsúcsot az 1999-es világbajnoki döntő jelenti: a pasadenai Rose Bowl stadionban 90 185 néző látta, amint a házigazda amerikai válogatott 0-0-ás végeredmény után tizenegyespárbajban jobbnak bizonyult a kínai csapatnál. Európában a rekord ugyancsak egy válogatott találkozó: 2014 novemberében 55 ezer néző váltott jegyet a londoni Wembley Stadionba az Anglia-Németország (0-3) barátságos összecsapásra.

MTI

Hozzászólások