Foci - Simeone: Griezmann családtag, a családtagokat pedig halálukig szeretjük!
Simeone: Griezmann családtag, a családtagokat pedig halálukig szeretjük!
Fotó: Europress/Getty

Simeone: Griezmann családtag, a családtagokat pedig halálukig szeretjük!

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2017/11/19 12:29

A spanyol labdarúgó bajnokság szombati játéknapján madridi rangadót rendeztek, az Atléti a Real Madridot fogadta. A derbi gól nélküli döntetlennel zárult, a szurkolók pedig nem is rejtették véka alá csalódottságukat.

A hazai drukkerek a bűnbakot francia szupersztárjukban, Antoine Griezmannban találták meg, akit mikor edzője lecserélte heveny füttyszóval „köszöntöttek”.  Az egyre kényelmetlenné váló gólínségben lévő játékosnak valószínűleg nem feltétlenül az hiányzott, hogy saját szurkolói essenek neki, de szerencséjére Diego Simeone kiállt mellette, mégpedig nem is akárhogyan.

Antoine Griezmann a nyáron a hírek szerint nagyon közel állt ahhoz, hogy a Manchester Unitedhez igazoljon. A francia sztár azonban dobta a vélhetően igen komoly pénzzel járó manchesteri szerződést és lojalitásáról tanúbizonyságot téve maradt az átigazolástól eltiltott Atlético Madridnál. A „matracosok” szurkolótábora vélhetően könnyen felejt, ugyanis amikor a madridi derbi 76. percében Diego Simeone lecserélte Griezmannt, a játékos füttykoncert közepette hagyta el a pályát.

Griezmann jelenleg hullámvölgyben van, ezt senki sem tagadja. A derbin csapata egyik leggyengébben teljesítő játékosa volt, a whoscored.com oldal 6.2-es osztályzatot adott neki -  és Correának - ennél rosszabbat senki sem kapott. A francia támadó 2014-es érkezése óta a leghosszabb góltalansági sorozatát „futja”, ami valószínűleg nem tesz jót a lelkének, nem beszélve arról, hogy ha neki nem megy, akkor a csapat is látványosan szenved. Mondjuk az is igaz, hogy sok csapat szeretne így szenvedni, mint az Atlético, hiszen a Simeone-gárda még veretlen a bajnokságban, jelenleg a 4. helyen állnak mindössze 3 pontra a városi riválistól. Mondjuk a BL-ben valóban nem brillíroznak, a csoportkörben még nincs győztes meccsük.

A labdarúgás azonban olykor még a legnagyobb szupersztárokhoz is nagyon kegyetlen tud lenni, leginkább a szurkolók révén, akik elvárják, hogy legjobbjaik minden körülmények között a legjobbjukat hozzák. Ilyenkor kevesen emlékeznek arra, hogy sztárjátékosuknak mennyi mindent köszönhetnek, hogy ha például nincs Griezmann, akkor gyaníthatóan nincsenek az utóbbi évek kimagasló eredményei sem odahaza a spanyol bajnokságban, sem a Bajnokok Ligájában.

Az ilyen helyzetekben a játékosoknak leginkább segítségre, vagy támogatásra lenne szükségük, de semmi esetre sem arra, hogy kifütyülje saját szurkolótábora. Még szerencse, hogy az Atlético kispadján egy játékosként (is) sokat tapasztalt szakember ül Diego Simeone személyében, aki a mérkőzés után mérhetetlenül szimpatikus módon állt ki sztárjátékosa mellet.

„Nekem odahaza azt tanították, hogy amíg a családhoz tartozol, addig a halálodig szeretünk. Griezmann pedig családtag.”

Legalábbis egyelőre, tehetnénk gyorsan hozzá. Mert ugye minden történetben van általában egy csavar és a Griezmann-Atlético történetben is lehet, legalábbis a Don Balón szerint. A spanyol lap ugyanis úgy tudja, hogy Griezmann megszerzéséért már nem a Manchester United harcol a legvehemensebben – állítólag ők Sergio Agüerót akarják és fizetnének is érte vagy 50 millió fontot - hanem történetesen a városi rivális Real Madrid.

Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha Griezmann az ősellenséghez igazolna. Gyaníthatóan Simeone sem, mint családtagra tekintene személyében, ami pedig az Atléti-szurkolókat illeti, a szombati füttykoncert romantikus szerenád ahhoz képest, amit a francia kapna a jövőben...

Hozzászólások