Foci - Sergio Ramos szívesen menne jövőre az olimpiára
Sergio Ramos szívesen menne jövőre az olimpiára
Fotó: Europress/AFP

Sergio Ramos szívesen menne jövőre az olimpiára

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2019/10/13 11:32
A héten felmerült ötletnek megy elébe a spanyol sztár: vb és Eb cím után 34 évesen Tokióban harcba szállni az olimpiai aranyért is.

Sergio Ramos, a Real Madrid és a spanyol válogatott kapitánya 2005 óta tagja a nemzeti tizenegynek. Azóta kétszer nyert Európa-bajnokságot, egyszer pedig világbajnokságot, az olimpiai arany azonban még hiányzik a gyűjteményből.

Nem lesz azonban könnyű összehangolni a nyári tornákat. A tokiói olimpia kevesebb, mint két héttel az után kezdődik, hogy Londonban véget ér az Európa-bajnoki döntő, ahol könnyen lehet, hogy a spanyoloknak is jelenésük lesz. Ramos azonban kifejtette, mindenképpen szeretném valahogy megoldani.

„Korai még az olimpiáról beszélni” – nyilatkozta tegnap a Norvégia elleni Európa-bajnoki selejtező után, ami a kapitány 168. válogatottsága volt.

„De azt hiszem, akit hívnak, hogy menjen focizni az olimpiára, nehezen mond nemet. Ez olyan dolog, amit nem nagyon tudsz visszautasítani.”

Noha az olimpiai tornákon a válogatottak 23 éven aluli csapatai indulnak, a szabályok szerint mindig van lehetőség idősebb játékos nevezésére is. És noha egy olimpiai bajnoki cím szakmailag nem ér fel egy világbajnoki győzelemmel, egyre több sztár kap kedvet a részvételhez. 2012-ben például az őszülő halántékú Ryan Giggs volt a brit csapat tagja, négy évvel később pedig Neymar indult hazai pályán a brazil válogatottal, és szerezte meg az olimpiai bajnoki címet.

via beinsports

Hozzászólások