Foci - Sarri bakui fő tanácsa: több bátorságot! Bejött.
Sarri bakui fő tanácsa: több bátorságot! Bejött.
Fotó: Europress/AFP

Sarri bakui fő tanácsa: több bátorságot! Bejött.

HosszabbitásHosszabbitás
2019/05/30 12:00
Maurizio Sarri, a Chelsea vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga bakui döntőjének szünetében több bátorságot kért játékosaitól, akik a gól nélküli első félidőt követően 4-1-re legyőzték az Arsenalt.

Az olasz szakember a finálét követően elárulta: kérése kockázatos volt.

"Fennállt a veszélye, hogy ezzel a nyíltabb taktikával veszítünk, de szerettem volna, ha a csapatom nagyobb bátorsággal járatja a labdát. Azt hiszem, játékosaim a második félidőben nagyon jól tették a dolgukat" - értékelte elégedetten a Chelsea teljesítményét Sarri, akinek szezon végi távozása hetek óta visszatérő téma az angol sajtóban. Az erre vonatkozó kérdést a győztes El-döntőt követően sem kerülhette meg.

"Néhány nap múlva döntünk. De jelenleg élő szerződésem van, így ebben a pillanatban erről nem beszélünk" - mondta a 60 éves Sarri.

Hozzátette: személy szerint kedveli a Premier League-et, és szerencsésnek érzi magát, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságának az egyik legjobb csapatát irányítja.

"Boldog vagyok, de természetesen tudni szeretném, hogy a klub is boldog-e" - nyilatkozta.

Unai Emery, a vesztes Arsenal spanyol edzője sportszerűen elismerte: az ellenfél rászolgált a győzelemre.

"Amikor egygólos hátrányba kerültünk, próbáltunk benne maradni mérkőzésbe, de a kétgólos különbség nagyon megnehezítette a dolgunkat" - mondta a 47 éves spanyol tréner, aki szerint mezőnyben jól teljesítményt nyújtottak a labdarúgói, ezért talán többet érdemeltek volna, de játékukból hiányzott a gól.

A jövőt illetően kitért arra, hogy fiatalabb játékosok bevonásával folytatják a munkát és részben új csapatot építenek, mert a jelenlegi szintjük kevésnek bizonyult.

Az Arsenal a következő idényben nem indulhat a Bajnokok Ligájában, mert a bajnokságban csak az ötödik helyen zárt, és az El-döntőt is elveszítette, aminek megnyerése BL-csoportkörös indulást ért volna számára.


                                                                                                                                                                       MTI

Hozzászólások