Foci - Az Ajax menetelését szeretné leutánozni a BL-ben Szoboszlai csapata
Az Ajax menetelését szeretné leutánozni a BL-ben Szoboszlai csapata
Fotó: Europress/AFP

Az Ajax menetelését szeretné leutánozni a BL-ben Szoboszlai csapata

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/06/30 09:21
A hétvégén zsinórban hetedszer nyerte meg az osztrák bajnokságot a Red Bull Salzburg. Az együttes több játékosáért- köztük Szoboszlai Dominikért is- európai topklubok érdeklődnek, ennek ellenére a Salzburg komoly célokat fogalmazott meg a jövő évi Bajnokok Ligáját illetően, az Ajax tavalyi sikerét szeretnék leutánozni.

Vasárnap sorozatban hetedik alkalommal lett osztrák bajnok Szoboszlai Dominik csapata, a Red Bull Salzburg, és zsinórban másodszor dupláztak: május végén többek között Szoboszlai góljával az Osztrák Kupát is megnyerték. Ausztriában évek óta egyértelmű a Salzburg dominanciája, jövőre a BL-ben is szeretnének szintet lépni.

A klubnak az idei szezonnal ellentétben, szeptemberben selejtezőt kell játszania ahhoz, hogy feljusson a BL-főtáblára. A salzburgiak számára megannyi kellemetlen élmény köthető a kvalifikációhoz, a klubnak az idei debütálás előtti hét évben hétből hétszer nem sikerült elérnie, hogy a csoportkörben játszhasson. Ennek ellenére nagyon bizakodóak, szerintük azzal, hogy tavaly részt vehettek a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben, lezárták az éveken át tartó rémálmot.

RedBullSalzburg.jpgFotó: Europress/AFP

A Salzburg az idei BL-szezon egyik legkellemesebb meglepetése volt. Kifejezetten tetszetős és bátor játékot bemutatva, megszorongatták a címvédő Liverpoolt, döntetlent játszottak a Napolival, és a továbbjutástól sem álltak messze, pedig egy kifejezetten nehéz csoportba sorsolták őket. A csoportmérkőzéseken rúgott 16 gól és a bátor támadójáték felhívta a figyelmet a klubra.

A csapat amerikai vezetőedzője, Jesse Marsch bízik benne, hogy az osztrák együttes jövőre is képes lesz lépést tartani Európa legjobb klubjaival.

„Szeretnénk a szezon hátralévő részében is jól játszani, majd élvezni a nyarat, utána jöhet a Bajnokok Ligája. Az a célom, hogy a Salzburg minden évben BL-induló legyen. Mi szeretnénk a következő Ajax lenni.”

JesseMarsch.jpgFotó: Europress/AFP

Az amerikai vezetőedzőt, akit 2019 júniusában neveztek ki, eleinte némi ellenérzéssel fogadták a Salzburg szurkolói, ám az idei parádés BL-szereplés meggyőzte őket, hogy Marsch az ideális ember a csapat élére. Több német klubbal- többek között a Borussia Dortmunddal is- szóba hozták, ennek ellenére jövőre is marad Salzburgban.

„Biztos, hogy maradok. Mindenkivel különleges itt a kapcsolatom. Nagyon nagy bizalmat kapok a vezetőségtől. Nem sietek váltani. Én és a családom is élvezzük az itt töltött időt. Még nincs vége.”- jelentette ki Marsch.

A salzburgiak számára kulcsfontosságú lesz a nyári átigazolási időszak, több játékosért is európai topklubok érdeklődnek. Idén télen már elveszítették a gólvágó, Erling Haalandot és a Liverpoolba igazoló Takumi Minanimót. Nyáron szintén több kulcsjátékos távozhat, például Szoboszlai Dominik is. A magyar válogatott középpályásért állítólag az Arsenal, a PSG és olasz élcsapatok, mint a Lazio vagy a Milan is bejelentkeztek. Szoboszlai mellett a koreai csatár, Hee-Chan Hwang a Salzburg legkeresettebb játékosa, a hírek szerint az RB Leipzig őt szemelte ki Timo Werner pótlására, és már közel a megegyezés.

Az osztrák együttesnél nem aggódnak amiatt, hogy a kulcsjátékosok távozását ne tudnák pótolni, a Salzburg az elmúlt években ügyesen épített be újabb és újabb tehetségeket, miként azt is megszokták már, hogy szezon végén a kulcsjátékosok egy része távozik.

via 


Hozzászólások