Foci - Sadio Manét vinné Neymarért cserébe a PSG
Sadio Manét vinné Neymarért cserébe a PSG
Fotó: Europress/AFP

Sadio Manét vinné Neymarért cserébe a PSG

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2019/12/10 18:14
A nyári átigazolási szezon után ismét forró lett a talaj Párizsban Neymar talpa alatt. Hogy a PSG a szappanoperát megússza, máshol keres kiutat.

Nyáron egyértelművé vált, hogy Neymar és a PSG útjai nem vezetnek sokáig egyfelé. Hogy az őszi szezont a brazil mégis Párizsban töltötte, meglepő fordulat volt. Az átigazolási kapunyitással azonban újra felmelegedik a téma.

Mivel Neymart a franciák annak idején 222 millió euróért vitték Barcelonából Párizsba, kivásárlása valószínűleg továbbra is lehetetlen, ez mindkét fél érdeke volna. A csapat egyre nehezebben viseli a játékos különcségét  Neymar pedig már talán teljesen biztos abban, hogy Franciaországban sosem lesz Bajnokok Ligája-győztes.

Neymar futballista vagy inkább celeb? Nem lehet egyszerre mindkettő? | Hosszabbítás

Neymar még csak nézőként lehetett jelen a Parc de Princes-ben szerdán, ahol azt láthatta, hogy csapata, a Paris Saint-Germain az idegenben megszerzett kétgólos előnyét eltékozolva 3-1-re kikap a Manchester Unitedtól és nem jut be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A mérkőzést követően fáradtnak tűnt, betudhatóan a hosszú repülőúttól és a brazil karnevál hatásaitól.

Egyi időben Dybala volt a kiszemelt cserejátékos, az argentin azonban továbbra is a Juventust erősíti. Idén nyáron a Barcelonába való visszatérés volt a slágertéma.

Angol lapértesülések szerint télen a Liverpool támadója, a szenegáli Sadio Mané került célkeresztbe, a források Neymarral való cseréről beszélnek.

De vajon kinek mennyire érné meg az üzlet? A PSG egészen biztosan kapva kapna az alkalmon: a Transfermarkt adatai szerint Mané a 4. legértékesebb labdarúgó a világon (mondjuk éppen Mbappé, Neymar és Sterling mögött), de valószínűleg kevesebb gond van vele, mint a nyilvánosságot nagyon szívesen kereső Neymarral.

Manét 3,5 éven át még szerződés köti az angol klubhoz, de az elmúlt egy évben nyilvánvalóvá vált, hogy ő a Liverpool legfontosabb játékosa, az ősszel pedig voltak apró villanások Mo Salahhal az alfahím szerepéért. Valószínűleg amíg Klopp az edző, ezzel nem lesz akkora nagy gond, de a játékos motivációit befolyásolhatja. Párizsban minden bizonnyal királyként kezelnék a most 27 éves, tehát pályája csúcsán tartó futballistát.

Klopp szerint a Liverpool szédületes évet produkáló szenegáli csatára állandó Aranylabda-esélyes lehet | Hosszabbítás

Jürgen Klopp arra tippel, hogy Sadio Mané az Aranylabda-szavazás élmezőnyének rendszeres tagja lehet, miután Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett elismert társaságba került idén. Messi például azt nyilatkozta, hogy sajnálja, hogy Mané csak a negyedik lett az idei Aranylabda-szavazáson. Klopp ezt látta az afrikai tehetségek növekvő elismerésének jeleként.

A történet egy szereplője biztosan nem áll ki a csere mellett. Ez pedig Jürgen Klopp.

A német szakvezető a keddi Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtti sajtótájékoztatón kifejtette: hiba volt nem megvenni őt a Dortmund edzőjeként. Az afrikai játékos akkor a Salzburg csatára volt, és az ősi rivális Bayern München is érdeklődött iránta. Akkor (2014) végül a Southampton lett a befutó, hogy két évvel később Klopp már tényleg megvegye a Liverpoolba. Ő egyébként sem a sztárjátékosok igazolásának híve.

mane.png Fotó: Transfermarkt.com

Mindenesetre az időzítés nem a legszerencsésebb. Kedden este a Liverpool és vele együtt valószínűleg Mané éppen Salzburgban lép pályára sorsdöntő Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Ha a ’Pool kikap és kiesik, egy indokkal több Manénak a távozásra.

Hozzászólások