Foci - Miután kétes ügyekbe keveredett, lemondott a Német Labdarúgó Szövetség elnöke
Miután kétes ügyekbe keveredett, lemondott a Német Labdarúgó Szövetség elnöke
Fotó: Europress/AFP

Miután kétes ügyekbe keveredett, lemondott a Német Labdarúgó Szövetség elnöke

HosszabbitásHosszabbitás
2019/04/02 17:25
Lemondott Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke.

Az 57 éves sportvezető kedden jelentette be döntését, amelynek hátterében az áll, hogy a napokban a Spiegel magazin közzétette: Grindel a DFB médiamenedzsmentjének felügyelőbizottsági elnökeként 78 ezer eurónyi (24,5 millió forint) jövedelmet nem vallott be 2016-ban és 2017-ben. Emellett a Bild híradása szerint elfogadott egy luxuskarórát Grigorij Szurkisz volt ukrán szövetségi elnöktől, ezt Grindel később beismerte, és hatezer euróra (1,9 millió forint) becsülte az óra értékét. A botrányok kirobbanása után a szövetség vezetősége nem állt ki mellette.

A DFB kedden közölte, hogy átmenetileg Rainer Koch alelnök és Reinhard Rauball ligaelnök vette át a szövetség irányítását.

Grindel az európai (UEFA) és a nemzetközi (FIFA) szövetségben megtartja posztjait: tagja az UEFA végrehajtó bizottságának és a FIFA döntéshozó testületének, a tanácsnak. A DFB közlése szerint a német szervezettel "szoros együttműködésben" látja majd el feladatait.

A 2016 áprilisában hivatalba lépő Grindel volt a 12. - egyben legrövidebb ideig irányító - elnök az 1900-ban alapított DFB élén.


                                                                                                                                                           MTI

Hozzászólások