Foci - Rossi azt javasolja Szalai Ádámnak, hogy keressen másik csapatot
Rossi azt javasolja Szalai Ádámnak, hogy keressen másik csapatot
Fotó: Europress/AFP

Rossi azt javasolja Szalai Ádámnak, hogy keressen másik csapatot

HosszabbitásHosszabbitás
2020/12/30 16:00
Marco Rossi szövetségi kapitány azt javasolja Szalai Ádámnak, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának, hogy keressen magának új klubcsapatot.
"Szalai olyan vezéregyéniség, amilyen nincs még egy a válogatottban. Épüljön fel, aztán játszania kell. Mi már beszéltünk erről, fontos lenne új csapatot találnia, ahol számítanak rá. Bármennyire is bízom benne, nem hívhatom meg a válogatottba, ha nem játszik, ha nincs megfelelő fizikai állapotban. Ez hihetetlenül fontos lenne számomra és a válogatott számára is" - fogalmazott az olasz szakvezető.

Szalaira a mostani szezonban előbb szakmai okok, majd a klubvezetéssel zajló vitája, végül térdsérülés miatt nem számítanak a német FSV Mainz 05 csapatánál, ezért a Bundesligában nem is lépett pályára, csupán két Német Kupa-meccsen kapott lehetőséget csereként.

szalai.jpgFotó: Europress/AFP

Az 56 éves szakember azt is megerősítette, hogy bár több korábbi válogatott játékos, így Dzsudzsák Balázs, Korhut Mihály, Pátkai Máté és Feczesin Róbert is az NB II-ben futballozik, a másodosztályból nem fog játékost behívni a keretébe, azaz nekik nincs esélyük szerepelni a nyári Európa-bajnokságon.

"Én tiszteletben tartom a játékosok döntését, nekik is tiszteletben kell tartaniuk az enyémet. Az NB II-ből senki nem lesz válogatott, mert ez a bajnokság nemzetközi szinten nem versenyképes. Nem gondolhatjuk, hogy egy Ajka, Nyíregyháza, vagy Haladás elleni mérkőzés megfelelően felkészít arra, hogy valaki Lengyelország, Franciaország, vagy Portugália ellen lépjen pályára" - mondta Rossi.

Az Eb-csoportról Rossi kifejtette, hogy a mostani négyes sokkal erősebb, mint a 2016-os volt. Ezt azzal indokolta, hogy a világbajnok francia csapat második, a címvédő portugál pedig ötödik a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján, de ő személy szerint a német együttest is a legjobb tíz közé sorolja a világon.

"Papíron teljességgel lehetetlen a továbbjutás, mégis korrekt és komplett módon kell lejátszani a meccseket, nem szabad letérnünk az utunkról. Hinnünk kell abban, hogy akár meg is csinálhatjuk. Nem úgy fogunk kimenni a pályára, hogy veszíteni fogunk, hanem hogy nyerni akarunk. Ezt megígérhetem. Még akkor is, ha az esélyünk egy az ezerhez. Ha veszítünk, akkor úgy veszítsünk, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról" - mondta Rossi.

A világbajnoki selejtezőcsoport riválisai közül az angol gárdát az Eb-riválisokkal azonos szintűnek nevezte, ugyanakkor a lengyel csapat ellen szerinte nyíltabb párharc lehet, mert hasonló erősségűnek tartja, mint amilyen a Nemzetek Ligájában ősszel megelőzött orosz, szerb és török gárda volt.

"A tavaly novemberben Walesben elveszített Eb-selejtező után új időszámítás kezdődött, ott teljesen szétestünk a második félidőre, momentumunk sem volt. Elsősorban a játékosok hozzáállása változott meg az idei évre, ezt kell megtartani" - mondta az őszi menetelés kulcsáról Rossi. Szerinte regnálása során a válogatott annak ellenére a szlovákok elleni hazai találkozón játszott a legjobban, hogy azon a meccsen végül 2-1-re alulmaradt.

A Salzburgból az RB Leipzighez igazolt Szoboszlai Dominik kapcsán azt jegyezte meg, hogy rengeteget dolgozik, akkor is extra feladatot végez, amikor nem lenne muszáj, mert feltett szándéka, hogy posztján Európa, sőt a világ legjobbja legyen.


MTI

Hozzászólások