Foci - Ronaldo: sokkal több aranylabdát érdemlek, mint Messi 
Ronaldo: sokkal több aranylabdát érdemlek, mint Messi 
Fotó: Europress/AFP

Ronaldo: sokkal több aranylabdát érdemlek, mint Messi 

Horváth DettiHorváth Detti
2019/09/18 10:41

Cristiano Ronaldo, a Juventus támadója azt mondta, pályafutásuk végén ő több aranylabdát érdemel majd, mint nagy riválisa, az FC Barcelonát erősítő Lionel Messi, és reméli, hogy úgy vonul majd be a futballtörténelembe, mint minden idők legjobbja.

A 34 éves portugál labdarúgó - aki eddig ugyanúgy ötször nyerte meg a France Football modernizált díját, mint Messi - elárulta: karrierje alkonyán szeretne még többet begyűjteni a sportág egyik legjelentősebb egyéni elismeréséből.

"Messi ott van a labdarúgás történelmében" - fogalmazott kedden a brit ITV-n, Piers Morgannak nyilatkozva Ronaldo. - "De szerintem nekem jár még a hatodik, hetedik vagy nyolcadik aranylabda is, hogy fölötte legyek. Nagyon szeretném és úgy érzem, megérdemlem."

Az Európa-bajnok portugál válogatott ötszörös Bajnokok Ligája-győztes csapatkapitánya azt mondta, nem barátok Messivel, de hálás neki azért, hogy a szereplésével őt is jobb teljesítményre sarkallta.

"Nem követem a rekordokat, azok követnek engem. Az én függőségem a siker, de nem gondolom, hogy ez rossz dolog lenne, inkább jó. Motivál. Ha nem vagy motivált, jobb, ha abbahagyod" - osztotta meg hitvallását Cristiano Ronaldo.

MTI

Hozzászólások