Foci - Pengével támadta meg az ellenfél játékosát a török futballista? - Videó
Pengével támadta meg az ellenfél játékosát a török futballista? - Videó
Fotó: Europress/AFP

Pengével támadta meg az ellenfél játékosát a török futballista? - Videó


2019/03/04 13:47
Hétvégén az Amed SK és a Sakaryaspor 1-1-es döntetlent játszott a török harmadosztályban. A mérkőzés még el sem kezdődött, már egészen szürreális jelenetek zajlottak a pályán, ugyanis a hazaiak egyik játékosa állítólag becsempészett egy éles tárgyat - valószínűleg valamilyen pengét - amivel az ellenfél több játékosát megvágta. 

A mérkőzésről televíziós felvételek is készültek, ami megkönnyítheti az ügy kivizsgálását, bár a közösségi médiában keringő videók alapján nem állapítható meg, valóban volt-e valamilyen vágásra alkalmas eszköz Mansur Çalarnál. Az viszont tény, hogy a 72-es számmal játszó középpályás a kezdő sípszót megelőzően több Sakaryaspor-játékost megtámadott, a csapatkapitány Ferhat Yazgant például torkon ragadta.

Yazgan a mérkőzést követően az alábbi képet töltötte fel Instagram-oldalára. Nyakán jól láthatóak a vágások, és állítólag nem ő az egyetlen a vendégcsapatból, aki hasonló sérülésekkel zárta a találkozót, legalább három másik játékos testén találtak támadásra utaló jeleket. Az Amed SK közleményben tagadta, hogy bármelyik játékosa éles tárgyat vitt volna a pályára, a Sakaryaspor pedig a Török szövetségnél és a rendőrségnél is panaszt tett.

465bc7505c7cd094480648321257b05c.jpg Fotó: Europress/AFP

Ez a két csapat már októberben is botrányos mérkőzést játszott, akkor a Sakaryaspor szurkolói támadtak rá az öltözőben az Amed SK játékosaira. Szerencsére senki sem sérült meg, de az Amed SK egyik edzőjét megrúgták. Ezen kívül a stadion kivetítőjén kurd felkelők elleni katonai akciók felvételeit játszották, ezzel is hergelve a többségében kurdok lakta Diyarbakir városában található klub játékosait.

Az Amed SK hivatalos Twitter-oldalán felvételeket is közölt erről a két esetről, a klub elnöke pedig elítélte a szurkolók magatartását. 

Hozzászólások