Foci - Óriási a harc Gulácsi Péter 75 millió euróra taksált csapattársáért
Óriási a harc Gulácsi Péter 75 millió euróra taksált csapattársáért
Fotó: Europress/AFP

Óriási a harc Gulácsi Péter 75 millió euróra taksált csapattársáért

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/01/21 11:49

A játékosért eddig a Liverpool és a Chelsea versengett, ám most új szereplő szállt be a játékba

Eddig arról szóltak a hírek, hogy Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig a nyárig biztos, hogy nem adja el Timo Wernert, ám ha hinni lehet a szigetországi sajtóban megjelenteknek, akkor lehet, hogy már a téli átigazolási szezon után új csapatban láthatjuk az európai klubfutball egyik legkapósabb csatárát. Wernerért eddig a Liverpool és a Chelsea harcolt körme szakadtáig, ám a hírek szerint belépett a képbe egy új kérő, amelynek legalább annyira tele van a kasszája, mint a két brit klubnak.

Timo Werner szerződése eredetileg a 2023-as idény végéig szól, ám azt már a megkötés pillanatában tudni lehetett, hogy csak valami csoda folytán fogja kitölteni Lipcsében. A mértékadó Transfermarkt által 75 millió euró értékre taksált támadóért eddig a Liverpool és a Chelsea traktálta leginkább Gulácsi Péter csapatának vezetőit, ám a minap megjelent szigetországi hírek szerint a Barcelona mindent el fog követni azért, hogy a 23 éves gólvágó inkább Katalóniában folytassa pályafutását.


A Liverpool pozícióját több dolog is erősíti a versenyben. Egyrészt a Mersey-partiak játéka előtt jelenleg egész Európa leborul és szájtátva figyeli menetelésüket. Veretlenek a Premier League-ben, aktuális BL-címvédők, ám a legnagyobb aduász kétség kívül Jürgen Klopp személye. A német szakember jelenleg a legkapósabb edző, azok a játékosok, akik nála játszanak tűzbe mennek érte, akik meg nem, azok meg mindent megtennének azért, hogy mehessenek. Wernerról régóta ódákat zeng Klopp és állítólag a tisztelet kölcsönös.

Persze a személyes benyomásokon túl a szakmaiság is döntő lesz, na nem mintha abban a tényezőben a Liverpool bárkivel szemben is alul maradna. De a Chelsea-t sem szabad lebecsülni, egyrészt mert Frank Lampard első szezonjában nagyszerűen mutatkozott be, irányításával a fiatal londoni gárda szépen teljesít a PL-ben, másrészt pár hónapja zöld utat kaptak az UEFA-tól így jelen lehetnek az átigazolási piacon. Megnyílhat tehát a pénzcsap és hát ismerjük Roman Abramovicsot, egy jó játékosért nem szokta sajnálni a font milliókat, olykor a rosszért sem.

A szigetországi sajtó úgy tudja, hogy Werner a Liverpool felé kacsingat, ám erről még akkor szóltak a hírek, amikor nem lehetett tudni, hogy egy másik óriásklub is beszáll a Wernerért zajló licitbe. Ez az óriásklub pedig nem más, mint a Barcelona. A katalánok ráadásul már a téli átigazolási szezonban vinnék a Bundesliga góllövőlistáját Robert Lewandowskival holtversenyben 20 találattal vezető csatárt.

A licit vége innentől kezdve a csillagos ég, hiszen a Barcelona Suarez kidőlése miatt mindenképpen gólerős csatárt akar és persze a pénz nem akadály. Ez utóbbi a Chelseanél sem szokott gondot jelenteni, ráadásul Frank Lampard többször hangsúlyozta, hogy meg szeretné erősíteni csapata támadó szekcióját főleg a jövő évi BL-szereplés reményében. Ami pedig a Liverpoolt illeti, nos a PL-éllovas bomba erős kerettel rendelkezik, ám egy Werner szintű támadóra nem lehet nemet mondani. És hogy mit akar a Lipcse, ők természetesen a nyárig meg szeretnék tartani a csatárt, ám ebben a sokszereplős játékban gyaníthatóan az ő elképzelésük valósulhat meg a legkevésbé. 

Hozzászólások