Foci - Neymar biztosan lemarad az MU-PSG BL-párharcról
Neymar biztosan lemarad az MU-PSG BL-párharcról
Fotó: Europress/AFP

Neymar biztosan lemarad az MU-PSG BL-párharcról

Takács MártonTakács Márton
2019/01/30 13:06

Szerdán hivatalos közleményben adott hírt brazil klasszisa, Neymar állapotáról a Paris Saint-Germain. Az egy héttel ezelőtt a Strasbourg elleni Francia Kupa-mérkőzésen megsérült labdarúgóra hosszú ideig nem számíthat francia klubja.

Kedd este a PSG orvosi csapata és szakértői összegyűltek, hogy alaposan értékeljék a Neymar sérüléséről szerzett információkat. A brazil még január 23-én sérült meg, a párizsi egyesület azóta nem adott hivatalos tájékoztatást egyik legnagyobb sztárja sérüléséről. Eddig.

A specialistákkal való konzultáció után az a konszenzus alakult ki, hogy konzervatív kezelés - tehát nem műtét - vár Neymarra a jobb lábfején kialakult lábközépcsont-sérülése miatt. A kommüniké szerint a brazil labdarúgó belegyezett ebbe, így 10 héten belül térhet csak vissza a pályára. 

A diagnózis és a javasolt gyógymód után eldőlt, hogy Neymar így biztosan lemarad klubja legfontosabb előtte álló mérkőzéseiről, a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőről. A PSG február 12-én látogat az Old Traffordra, a párharc első felvonására, amelynek visszavágóját március 6-án játsszák Párizsban. A második meccs öt hét múlva lesz, Neymar a 10 hetesre jósolt pauza miatt ezek szerint kihagyja ezt a két mérkőzést, és klubja továbbjutása esetén a negyeddöntőről is hiányozhat.

Kele János, a Cold Rainy Nights in Britannia-blog alapítója szerint ezzel alaposan megnőttek a Manchester United továbbjutási esélyei, a PSG viszont bajban lehet, és nem csak rövid távon.


via PSG


Hozzászólások