Foci - Neymar nemcsak hogy pert bukott a Barcával szemben, a végén még őt kötelezték fizetésre
Neymar nemcsak hogy pert bukott a Barcával szemben, még fizetnie is kell
Fotó: Europress/AFP

Neymar nemcsak hogy pert bukott a Barcával szemben, a végén még őt kötelezték fizetésre

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/19 18:20
A barcelonai bíróságon Neymar elvesztette perét előző klubjával, az FC Barcelonával szemben, amelytől 43,6 millió eurót (15,1 milliárd forintot) követelt a Paris Saint-Germain brazil futballistája.

Neymar 2017-ben a mai napig világrekordot jelentő 222 millió euróért szerződött a PSG-hez, de azzal fordult a bírósághoz, hogy a katalánoknál korábban aláírt szerződése értelmében 43,6 millió eurós bónuszra lett volna jogosult.

A bíróság, miután elfogadta a Barcelona érvelését, Neymar követelését elutasította, továbbá utasította a labdarúgót, hogy 6,7 millió eurót fizessen vissza a spanyol bajnoki címvédőnek.

A felek között évek óta tartó vita ellenére az FC Barcelona tavaly nyáron nagy erőket mozgósított Neymar visszacsábítására. A brazil támadó szívesen vissza is tért volna az együtteshez - amelyben 2014 és 2017 között szerepelt -, a párizsiaknál egy ideig nem jelentkezett edzésre, hogy nyomást gyakoroljon a vezetőkre. Ezzel viszont csak azt érte el, hogy magára haragította a PSG drukkereit. A két klubnak végül nem sikerült megállapodnia egymással.

A nemzetközi sportsajtó a közelmúltban az idei nyári átigazolási szezonra vonatkozóan ismét felvetette a visszatérés lehetőségét, amelynek esélye a Le Parisien című francia napilap hét eleji információ szerint a katalán klub nehézzé vált gazdasági helyzete miatt gyakorlatilag nullára csökkent.

MTI

Hozzászólások