Foci - Neymar a Real Madridnak is hízeleg gyógyulása alatt
Neymar a Real Madridnak is hízeleg gyógyulása alatt
Fotó: Europress/AFP

Neymar a Real Madridnak is hízeleg gyógyulása alatt

Takács MártonTakács Márton
2019/03/05 16:46

Azt nem tudjuk pontosan, Neymar mennyire tölti hasznosan a rehabilitációs idejét sérülése alatt a gyógyulás szempontjából, azt viszont igen, hogy szokásához híven nem tétlenkedik, találkozott az igazi Ronaldóval és még arra is jutott ereje, hogy szépeket mondjon a Real Madridról.

Paris Saint-Germain és a brazil labdarúgó-válogatott szupersztárja visszautasítja azt az állítást, hogy túl sokat bulizna, és ez gátolja abban, hogy hozzásegítse csapatát a minél jobb BL-szerepléshez, magának pedig biztosítsa az Aranylabdát. A 222 millió eurós rekordigazolás Párizsban ünnepelte meg 27. születésnapját annak ellenére, hogy egy éven belül már a második hasonló lábközépcsont-sérülését szenvedte el. 

Neymar megígérte Buffonnak, hogy hozzásegíti őt a Bajnokok Ligája-győzelemhez | Hosszabbítás

A Paris Saint-Germain csatára, Neymar bízik benne, hogy idejében felépül sérüléséből ahhoz, hogy amennyiben csapata túljut a Manchester Uniteden, már a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében pályára léphet. Neymar még januárban sérült meg egy Strasbourg elleni kupameccsen, és 10 hétre kidőlt lábközépcsont-problémája miatt. Ezzel biztossá vált, hogy a Manchester United csapatával vívott Bajnokok Ligája-párharcról lemarad.

"Nem hinném, hogy a társasági életem gátolná a pályán nyújtott teljesítményemet" - mondta Neymar a Globo Esporte-nak. "Mindig viccesnek találom, ha azt, amit a pályán kívül csinálok, összehasonlítják azzal, amit játék közben csinálok."

"A statisztikáim nagyon jók. A magánéletem csak az enyém. Továbbra is azt csinálok, amit akarok, mert ez csak az én dolgom. A pályán nyújtott produkciómat nyugodtan megkérdőjelezhetik az újságírók. Beszélhetnek róla. A pályáktól távol vigyázok magamra én. Ha valamit meg akarok tenni, megteszem, ez az én életem, 27 éves vagyok."

Neymar Brazíliában folytatja rehabilitációját, ahol megfelel annak az elhatározásának, hogy megpróbálja élvezni a szabadidejét, és az ezt érintő kritikákat elengedi a füle mellett. 

"Ha el akarok járni valahová, megteszem, de annak tudatában, hogy másnap milyen feladatok várnak rám. Ha másnap meccsem lenne, természetesen nem maradnék ki, pihennék az optimális produkció érdekében. Jó akarok lenni abban, amit csinálok. Imádok focizni."

Brazíliában már olyan jó állapotba került, hogy egy karneválon is részt vett, ahol mankók nélkül ment már neki a tánc:


Amióta 2017-ben Párizsba szerződött, Neymar egy harmadik helyet tudott elcsípni az Aranylabda-szavazáson egy olyan évben, amelynek nagyobb részében még a Barcelonában szerepelt. A brazil nem gondolja, hogy el kéne nyernie a legrangosabb egyéni elismerést ahhoz, hogy nagyszerű labdarúgóként emlegessék, és inkább a világbajnoki győzelmet választaná az egyéni elismerés helyett. 

"Nem hiszem, hogy a világ legjobbjának kéne megszavazni. Egy csomó géniusz nem tudta elnyerni az Aranyabdát. Ha nem történne meg, az még nem jelentené a világ végét számomra sem. Nem törölné el, amit eddig elértem. Ez egy fontos kitüntetés, amiről mindenki álmodik. Nekem ennél nagyobb céljaim vannak, a világbajnokság megnyeréséről álmodozom minden nap."

Arról a régóta napirenden lévő pletykáról is megkérdezték, miszerint sok pénzért átmenne-e a Real Madridhoz. Neymar leszögezte, hogy boldog a PSG-nél és Franciaországban per pillanat. 

"A Real egyike a világ legnagyobb klubjainak. Minden játékos lelkes lenne, akit a Real magéhoz csalogatna. Most boldog vagyok Párizsban, ahol minden remekül alakul. Viszont senki se lát a jövőbe. Csak a PSG-re koncentrálok, nem akarom elhagyni Párizst. Nagyon tisztelem a Real Madridot, de én még inkább Párizsban látom magam szívesebben.

PSG.jpg Fotó: Europress/AFP

Párizsban Kylian Mbappé, Edinson Cavani és Neymar alkotja az MCN támadó hármast, és a dél-amerikai futballista beszélt ragyogó, világbajnoki aranyérmes csapattársáról is.

"Kyliant az Aranyifjúként emlegetem. Rendkívül különlegesnek tartom őt, a futball történetének egyik legnagyobb alakja lehet belőle. Kitűnő kapcsolatban vagyunk, ahogy Lionel Messivel is voltam. Remélem, hogy a világ legjobb hármasa lehetünk, ez nagyon különleges dolog lenne."

Neymar szerint a játékvezetők nem pécézték ki őt a szimulálásnak tartott esetei miatt, de úgy érzi, hogy nincs könnyű dolga a pályán sem a klubja, sem hazája színeiben.

"Úgy gondolom, hogy bonyolult helyzetben vagyok, de azt nem mondanám, hogy gyötörnének. Nem ez a jó szó erre. Ha szabálytalankodnak ellenem, megfelelő módon kell azt tenni, nem csak úgy ímmel-ámmal. Ha ezért büntető járna, akkor legyen is miatta tizenegyes. Nem stresszelhetek ezen folyton, eleget idegeskedtem már emiatt. Csak elveszíteném a koncentrációt, ha folyton azon járna az agyam, hogy egy védő, aki belém rúgott, megússza figyelmeztetés nélkül, vagy azon, hogy egy bíró engem fenyegetne."

Mielőtt Neymar legutóbb megsérült, szerzett 20 gólt és kiosztott 11 gólpasszt is a szezonban a PSG színeiben 23 mérkőzése alatt. Edzője, Thomas Tuchel reméli, hogy a Manchester Uniteddel vívott BL-nyolcaddöntő után brazil játékosa visszatérhet az edzésekhez. 

Otthon az is belefért, hogy találkozzon honfitársával, Ronaldóval, aki kétszeres világbajnok, két alkalommal is elnyerte az Aranylabdát, a Barcelonával KEK-et, az Interrel UEFA-kupát nyert és minden idők egyik, ha nem a legjobb csatára. Neymar minden értelemben messze van még tőle.

Hozzászólások