Nemzetközi foci - Wolfsburg: Csatárok nélkül is sikerülhet?
Wolfsburg: Csatárok nélkül is sikerülhet?
Fotó: Europress/AFP

Wolfsburg: Csatárok nélkül is sikerülhet?

Szathmári AttilaSzathmári Attila
2014/08/08 10:14

A 2009-es bajnoki cím óta folyamatosan komolyak az elvárások a „farkasokkal” szemben. Az elmúlt öt év viszont az alulteljesítésről szólt. Idén minden megváltozhat.

Kezdődött azzal, hogy egy éve alaposan bevásárolt a klub. Megszerezte Luiz Gustavot a Bayerntől és Kevin de Bruyne-t a Chelsea-től. Kettejükért nem kevesebb mint 38 millió eurót szurkoltak le. Mindketten jelentős szerepet vállaltak abban, hogy a csapat az utolsó pillanatig versenyben lehetett a Bajnokok Ligájáért. Jó, persze a kispadon is történt változtatás: Dieter Hecking érkezése is fontos szempont, hiszen ő olyan edző hírében állt, aki képes egy védelmet "gatyába rázni", ám ennél Wolfsburgban több kell. Az előjelek kiválóak. Ha csak a világbajnokságot vesszük, akkor a wolfsburgiak kitettek magukért. Az elődöntős brazil válogatott egyik legjobbja Luiz Gustavo volt, a negyeddöntős belgáknál Kevin de Bruyne, a nyolcaddöntős svájciaknál Ricardo Rodriguez (már 28 millió Euróra taksálják az árát!) emelkedett ki. Míg a csoportkörből tovább nem kerülő horvát csapatban, ha valakiknek, akkor Olicnak és Perisicnek a teljesítményét nem érhette panasz.

Ehhez jönnek még az igazán okos igazolások. Most nem a pénz dominált, ám így is érkezhetett egy Werder-legenda, az előző év fair-play díjas jelenetét produkáló Aaron Hunt, méghozzá ingyen. Sokat várnak a Premier League-be vágyódó, mégis Németországban klubot váltó Sebastian Jungtól, és az Atletico Madridtól érkező guineai-francia Joshua Guilavoguitól is, aki a középpályán és a védelemben is használható. Így szinte minden posztra van két bevethető játékosa, keverheti a kártyákat Dieter Hecking. Talán csak egy pozíció van, ahol „kevésnek” tűnik a Wolfsburg, ez pedig a csatárposzt. A Bajnokok Ligájáért folyó harcban egy Dost-Olic (összesen 18 gól tavaly) kettős nem tűnik annyira erősnek, mint amit a Bayern (Lewandowski-Pizarro, 30 gól) a Dortmund (Immobile-Ramos, 38), a Schalke (Huntelaar-Chupo-Moting, 22), vagy a Leverkusen (Kiessling-Drmic, 32) fel tud mutatni. Ráadásul Olic sem lesz már fiatalabb, szeptemberben ünnepelheti a 35-öt. Nem véletlen, hogy sokan ideális igazolásnak érezték volna a Bayernt végül az Atletico Madrid kedvéért elhagyó Mandzukicot. Aki ráadásul válogatottbeli csapattársaival játszhatott volna együtt, ha visszatér korábbi csapatába.

Éppen ezért is nagyon ne legyünk meglepve, ha augusztus végéig feltűnik még egy új név a Wolfsburg csatársorában.

Hozzászólások