Nemzetközi foci - Tizenegy Higuain kellene
Tizenegy Higuain kellene

Tizenegy Higuain kellene

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/08/20 19:33

Döntetlen hazai pályán a Bilbao ellen, Nápolyban azonban optimistán látják a jövőt. Mindenki pozitívan nyilatkozott az első meccset követően. Pedig a baszk klub otthonában az előző bajnoki szezonban csak két csapat (az Atletico Madrid és az Espanol) tudott nyerni.

A Napolinak ugyan nem sikerült előnyt szereznie a BL-selejtező második felvonására, de Rafa Benítez az idény első tétmeccse után mégis elégedetten értékelt.

"Sajnálom, hogy a találkozó elején nem találtunk be. A csapat reakciója viszont különösen tetszett a kapott gól után. A vb-t megjárt játékosokon azért még érződött a fáradtság, egy hét múlva jobbak leszünk".

Az új szövetségi kapitány Antonio Conte, és Aurelio De Laurentiis a Napoli elnöke

A Bilbao ellen ott volt a lelátón a római kupadöntőt megelőző szurkolói összecsapásban - pontosabban lövöldözésben - életét veszítő nápolyi szurkoló édesanyja, az egyik hazai kanyar (Curva B) pedig, koreográfiával állított emléket Ciro Espositonak (ITT a video). 

A találkozót a frissen kinevezett szövetségi kapitány Antonio Conte is a helyszínen tekintette meg, ezért is volt nagy butaság Lorenzo Insigne magánszáma. Főleg annak fényében, hogy Conte az első sajtótájékoztatóján burkoltan üzent Ballotellinek. Ezek szerint először a keret kialakításakor a játékosok emberi oldalát fogja figyelembe venni, és csak aztán nézi a pillanatnyi formájukat. Mondani persze sok mindent lehet, de ettől még Insigne mezledobása és mutogatása az őt kifütyülő szurkolóknak minden, csak nem jó üzenet.

Higuaín a tizenegyedik Bilbao elleni tétmeccsén, a kilencedik gólját szerezte tegnap este

Az 1-1-es döntetlen ellenére tényleg nincs dráma Nápolyban, hisz a csapat nem játszott rosszul, sőt ha Callejon higgadtabb, simán meglehetett volna a győzelem. A La Gazzetta dello Sportnál, Higuaín volt a mezőny legjobbja (7,5-es osztályzat), de a rengeteg labdát szerző Gargano, az Insignét váltó Mertenes, és a brazil kapus Rafael is a jól teljesítők közé került.

Baszkföldre közel 2200 nápolyi szurkoló kísérheti el a csapatát. Nem csak rájuk, hanem egy jobban teljesítő csapatra is szükség lesz a továbbjutáshoz.

Vagy ahogy a Gazzetta fogalmazott: "Ha a jövő héten tizenegy Higuaín játszik, biztos a továbbjutás".

Hozzászólások