Nemzetközi foci - Kábítószer-kereskedelem, gyilkosság és emberrablás gyanúja - kihallgatták a szerb futballelnököt is
Kábítószer-kereskedelem, gyilkosság és emberrablás gyanúja - kihallgatták a szerb futballelnököt is
Fotó: Europress/AFP

Kábítószer-kereskedelem, gyilkosság és emberrablás gyanúja - kihallgatták a szerb futballelnököt is

HosszabbitásHosszabbitás
2021/03/01 11:53
Őrizetbe vették vasárnap Slavisa Kokezát, a Szerb Labdarúgó Szövetség elnökét, akit négyórás kihallgatás után szabadon engedtek, de sajtóértesülések szerint a nyomozást tovább folytatják ellene.

Az RTS állami televízió beszámolója szerint a 43 éves sportvezetőt a helyi maffia feltételezett főnökének informátorai vádolták meg. A bűnszervezet állítólagos vezetőjét egy hónappal ezelőtt, további 16 gyanúsítottal együtt tartóztatták le Belgrádban.

Az őrizetbe vett személyek ellen kábítószer-kereskedelem, gyilkosság és emberrablás gyanújával indított eljárást az ügyészség. Letartóztatásuk idején a hatóság házkutatást végzett a Partizan Beograd és a Crvena zvezda labdarúgóklubok stadionjaiban is, ahol jelentős mennyiségű fegyvert és terhelő dokumentációt talált.

A maffiaszervezet feltételezett vezetője állítólag a belgrádi Partizan csapatának radikális szurkolói csoportját, a Principit irányította. Szerbiában és néhány más balkáni országban évtizedek óta szivárognak be a bűnözők és a rendőrség kémei a különböző szurkolói csoportokba, több drukker pedig a kábítószer-kereskedelemben érdekelt kartelleknek dolgozik.

MTI

Hozzászólások