Nemzetközi foci - A helyi sörfőzde és civil befektetők dobják össze a pénzt a feloszlatott focicsapatra
A helyi sörfőzde és civil befektetők dobják össze a pénzt a feloszlatott focicsapatra
Fotó: Europress/AFP

A helyi sörfőzde és civil befektetők dobják össze a pénzt a feloszlatott focicsapatra

HosszabbitásHosszabbitás
2021/01/01 10:26
Két nappal azt követően, hogy bejelentették feloszlatását, visszatért a svéd bajnokságban címvédő Kopparbergs/Göteborg FC női labdarúgócsapat.

A klub ugyanis "ellenállhatatlan" ajánlatokat kapott potenciális befektetőktől annak nyomán, hogy Peter Bronsman klubelnök közölte: már nem tudják felvenni a versenyt azokkal a nagyobb svéd és európai csapatokkal, amelyekre egyre több pénzt költenek. Így a klub 2021-ben mégis harcba száll, hogy megvédje bajnoki címét - jelentették be csütörtökön.

Az új potenciális befektetők között magánszemélyek, vállalatok és más futballklubok is vannak - közölte az egyesület. A helyi sörfőzde támogatását élvező klub hosszú távú aggályai ugyanakkor nem változtak.

A klubvezető kedden azt hangsúlyozta, hogy egy női együttesnek ugyanolyan támogatást kellene kapnia, mint egy férficsapatnak, hogy nemzetközi szinten versenyezhessen. Példaként akkor elmondta, az Olympique Lyon, a Paris Saint-Germain és a Juventus felismerte a női futball értékeit, és olyan jelentős befektetéseket hajtott végre, amelyekkel a Kopparbergs/Göteborg FC képtelen harcolni.

A göteborgi együttes - amely nem azonos a férficsapatot működtető IFK Göteborggal - egy arany- és négy ezüstérmet nyert hazája bajnokságában, háromszor pedig megnyerte a Svéd Kupát. Kevesebb mint két héttel ezelőtt még a Bajnokok Ligájában szerepelt, de a nyolcaddöntőben kiesett a Manchester Cityvel szemben.

MTI

Hozzászólások