Serie A - Ibrahimovic: "Szerencséje van a Juventusnak, ha az első naptól kezdve itt vagyok, megnyerjük a bajnokságot"
Ibrahimovic: "Szerencséje van a Juventusnak, ha az első naptól kezdve itt vagyok, megnyerjük a bajnokságot"
Fotó: Europress/AFP

Ibrahimovic: "Szerencséje van a Juventusnak, ha az első naptól kezdve itt vagyok, megnyerjük a bajnokságot"

Németh DánielNémeth Dániel
2020/07/08 12:31
Óriási meglepetésre a Milan 4-2-re legyőzte a címvédő Juventust az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában. A vendégek Adrien Rabiot és Cristiano Ronaldo találatával már 2-0-ra is vezettek, Zlatan Ibrahimovic büntetőjét követően azonban öt percen belül megfordította a Milan a találkozót. A svéd center pedig ezúttal sem maradt adós a hangzatos nyilatkozatokkal.

Kezdjük azzal, hogy a közösségi oldalain önmagára rendszerint Istenként hivatkozó Ibrahimovic kitett egy képet a büntető elvégzésének pillanatáról, amihez csak annyit írt: "A legjobb barátom". Ha nem a svéd klasszisról lenne szó, akár még azt is gondolhatnánk, hogy ezzel a szöveggel a labdára utalt, esetleg a büntetőre, vagy a meccset meghatározó pillanatra. Ibrahimovic a hagyományos médiában legalább ennyire nagyot ment, egy sokatmondó mosoly kíséretében arra utalt, a Milan akár még bajnok is lehetett volna, ha kicsit korábban érkezik a csapathoz.

"Öreg vagyok, ez nem titok, de az életkor csak egy szám. Jól dolgozom, megvan a megfelelő egyensúly, a mai napon többet játszottam, mint a legutóbbi találkozón. Jól érzem magam, hogy őszinte legyek, és minden lehetséges módon segíteni szeretnék ennek a csapatnak" - mondta Ibra, akit a 62. percben történő lecserélését követően gyakran lehetett látni, amint az oldalvonal mellől instrukciókat oszt a társaknak. "Én vagyok az elnök, a játékos és az edző. Az egyedüli negatívum, hogy csak játékosként kapok fizetést."

"Szerencséje van a Juventusnak, mert ha az első naptól kezdve itt vagyok, megnyerjük a bajnokságot!" - jelentette ki a támadó.

Ibrahimovic tavaly decemberben írt alá a gyengén teljesítő milánóiakhoz, azóta - részben az ő érkezésének köszönhetően - a piros-feketék rengeteget léptek előre az eredmények és a mutatott játék terén. A svéd klasszis 11 mérkőzésen 5 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, és 38 évesen is bőven a ligaátlag fölötti teljesítményre képes. Jelenlétének azonban nem csak gólokban megnyilvánuló hatása van, de a társak is pozitívan nyilatkoznak róla, leginkább azok a fiatal támadók, akik mentor hiányában a vártnál gyengébben teljesítettek az idény első felében.

   

Abban tehát jócskán van igazság, hogy Ibra több, mint játékos a Milanban, mégsem biztos, hogy a kiváló center marad a csapatnál, mert ez attól is függ, milyen elképzelései vannak a kispadra érkező Ralf Rangnicknak. A német szakvezető rendszerint fiatal játékosokkal szeret dolgozni, akiket könnyebb irányítani és akik erőből is bírják az általa megkövetelt agresszív letámadásra építő játékot. Ibrahimovic ebből sokszorosan kilóg, azt pedig nehéz elképzelni, hogy kiegészítő emberként is bevállalna még egy évet az olasz élvonalban.

"Meglátjuk, hogy mi lesz. Van még egy hónap, hogy élvezzem a játékot, de furcsa helyzetben vagyunk, amire nincs ráhatásom. Nem tudhatom, hogy a szurkolók utoljára láttak-e élőben. Előfordulhat, igen. Hogy miért? Olvassatok a sorok között... Furcsa érzés zárt kapuk mögött játszani, mert egy telt házas San Siróban ez különlegesen csodás este lett volna" - magyarázta Ibrahimovic. "38 éves vagyok, már nincs meg az a fizikumom, mint ami régen, de igyekszem okosan hozzáállni. Nem próbálom ugyanazokat végrehajtani, amiket 20 évesen."

"Ha nem én jelentem a különbséget, az nem igazán tetszik. Nem azért vagyok itt, hogy kabalaállat legyek. Szeretném segíteni a társakat, a klubot és a szurkolókat."

via football-italia

Hozzászólások