Serie A - Megdöbbentő dolgot állítanak Ibrahimovicról milanos csapattársai
Megdöbbentő dolgot állítanak Ibrahimovicról milanos csapattársai
Fotó: Europress/AFP

Megdöbbentő dolgot állítanak Ibrahimovicról milanos csapattársai

Németh DánielNémeth Dániel
2020/06/02 16:52
Ha igaz, amit Hakan Calhanoglu, a Milan középpályása állít, alapjaiban kérdőjeleződik meg az emberiség Zlatan Ibrahimovicról összegyűjtött tudásanyaga. A török válogatott játékos szerint ugyanis a svéd center egyáltalán nem egoista, épp ellenkezőleg: valójában könnyedén megközelíthető, szimpatikus és vicces ember, aki sokat segít a társaknak.

A rutinos svéd centerről minden futballszurkolónak megvan a véleménye, abban az egy dologban pedig a rajongói és ellendrukkerei egyetértenek, hogy a szerénység nem feltétlenül tartozik az erényei közé. Megnyilvánulásainak jó részén érződik a tudatosság, például, amikor megvásárolt egy egész oldalas hirdetést a Los Angeles Timesban, csak hogy bejelentse a Galaxyhoz történő igazolását. De említhetnénk a legendás búcsúüzenetét is: "Zlatant akartátok, így megkaptátok tőlem Zlatant. Szívesen. Most menjetek vissza baseballt nézni."  

Ibrahimovic: "300 millióm van a bankban és egy szigetem is van, aki megszólal azt megölöm!" | Eurosport

Zlatan Ibrahimovic páratlan tehetsége és tudása mellett a szókimondóságáról is híres. A svéd klasszis bárhol is játszott pályafutása során a sikerek nem maradtak el, de ezzel párhuzamosan az extravagáns megnyilvánulások is mindennaposak voltak nála. Nehezen viselte el a vereséget, főleg ha úgy érezte, hogy csapattársai nem tettek meg mindent a sikerért.

Keringenek sztorik a svéd öltözőn belüli és edzéseken mutatott viselkedéséről is, például amikor megfenyegette csapattársait az egyik vereséget követően. "300 millióm van a bankban és vagy egy szigetem is, nekem nincs szükségem erre! Aki megszólal, azt megölöm! Komolyan mondom, aki ki meri nyitni a száját, azt esküszöm, hogy megölöm!" - idézte a svéd játékost korábbi csapattársa, Joao Pedro. Úgy tűnik azonban, hogy vannak olyan társai is, akik egészen más oldaláról ismerték meg Ibrahimovicot, és egyáltalán nem tartják arrogánsnak.

"Ő nem számít új játékosnak a Milanban. Világsztár, emellett egy nagyon rutinos játékos" - mondta el a 38 éves játékosról a szokásos paneleket Calhanoglu. "Most a mi sztárunk. Minden tekintetben segítségünkre volt, a tapasztalatával, a meccseken mutatott ambícióival, a mentalitásával, emellett a pályán kívül is segítőkész volt. Kívülről mindenki csak az egóját látja. Én viszont azt gondolom, hogy nem egoista, nagyon is elérhető, szimpatikus ember, az elejétől kezdve poénkodott, nagyon élvezem a társaságát."

Ha nem lenne önmagában megdöbbentő a kijelentés, amely alapjaiban véve kérdőjelezi meg Ibrahimovic ibrahimovicságát, egy másik Milan-játékos, a fél év leforgása alatt látszólag 20 évet öregedő Leo Duarte is megerősítette, hogy a svéd pozitív hatással van a közegre. "Ibra nagyszerű bajnok, a versenyzés a mindene. Sokat segít nekünk az edzéseken, hogy koncentráltak maradjunk és tovább fejlődjünk. Ez jelenti a különbséget a csapatunkon belül. Remélem, hogy hamar felépül a sérüléséből, mert nagyon fontos számunkra."

Pár nappal ezelőtt nagy volt az ijedtség a Milannál, miután a svéd játékos komolynak tűnő sérülést szenvedett az edzésen. A vizsgálatok alapján kiderült, nagyjából egy hónapot kell kihagynia, ami azt jelenti, hogy az Olasz Kupában (ahol amúgy eltiltott) nem játszhat, és az újrainduló bajnokság elejéről is lemarad. A legnagyobb kérdés a jövőjével kapcsolatban még mindig az, marad-e a változatosság kedvéért újjáépülést tervező Milannál, esetleg más kihívás után néz, vagy visszavonul a profi futballtól.

via goal.com

Hozzászólások