Serie A - Totti az új Pirlónak tartott olasz szupertehetség ügynöke szeretne lenni
Totti az új Pirlónak tartott olasz szupertehetség ügynöke szeretne lenni
Fotó: Europress/AFP

Totti az új Pirlónak tartott olasz szupertehetség ügynöke szeretne lenni

Takács MártonTakács Márton
2020/05/08 10:37
Az AS Roma legendája, Francesco Totti kifejezte csodálatát Sandro Tonali, a Brescia középpályása iránt és bevallotta, hogy szeretne a 20 éves tehetség ügynöke lenni.

Totti februárban nyitotta meg új játékosügynökségét, mivel úgy tűnik, hogy bizonyos körülmények között továbbra is a futballban marad, miután tavaly júniusban lemondott római klubigazgatói posztjáról.

A cikkünk megjelenése napján a 20. születésnapját ünneplő Brescia-sztár kevesebb mint három évvel ezelőtt debütált profiként, de már háromszoros olasz válogatottnak mondhatja magát, és nagy érdeklődést váltott ki Európa legnagyobb klubjai közül néhánynál.

A Barcelona, a Juventus, az Internazionale és a Milan állítólag mind erősen figyelik a középpályást, bár a Brescia tulajdonosa és elnöke, Massimo Cellino azt mondta, 300 millió euró (256 millió font / 330 millió dollár) körüli összegű ajánlat kellene, hogy rávegyék őt csapata legjobbjának eladására. 

Tehetség vagy teljesítmény alapján jár a válogatottság? | Eurosport

Miután az olasz válogatott nem jutott ki a világbajnokságra - 1958 óta először -, a sokáig halogatott generációváltás elkerülhetetlenné vált. Roberto Mancini, az olaszok új szövetségi kapitánya eddig az eredmények terén talán elmaradt a várakozásoktól, azonban ez most mellékes, és sokkal fontosabb, hogy bátran mer fiatalokkal kísérletezni, és kezd körvonalazódni a jövő olasz válogatottja.

Totti már korábban csatlakozott Tonali csodálóinak hosszú listájához, és úgy gondolja hogy a világ egyik legjobb középpályásává válhat a 19 éves labdarúgó, de ahelyett, hogy csak távolról ajnározná, a világbajnok támadó elárulta, hogy szeretne Tonali képviselőjévé kíván válni, mivel azt hiszi, hogy ő a megfelelő ember ahhoz, hogy kiszemeltje karrierjét segítse.

Az egykori olasz válogatott csapattársával, Christian Vierivel folytatott Instagram Live videójában Totti elmondta: 

"Most, hogy intenzíven részt veszek a scoutingban, csak azt mondhatom, hogy sok jó fiatal játékos létezik. Tonali a legtehetségesebb közülük. Mindenképpen megteszek minden tőlem telhetőt, hogy rábeszéljem őt, hogy csatlakozzon az ügynökségemhez. Ha okos, akkor csatlakozik. De ez függ a piactól és attól, hogy mikor folytatódhat a futball."

Totti korábban azt mondta, úgy hiszi, hogy Tonali a világ egyik legjobb játékosává válhat. 

"Ő lesz a világ egyik legerősebb középső középpályása, amilyen Gerrard, De Rossi vagy Lampard volt. Pirlo és Gattuso keveréke ő. Mindene megvan, hogy a fentiekhez hasonló klasszissá váljon." - nyilatkozta róla Totti.

Majd így folytatta: "Hihetetlen tempóváltásokra képes, technikailag nagyon jó és mindig nyugodt, mind a fontos, mind a kevesebb téttel bíró mérkőzéseken."

A friss Hazai Attila-díjas író, az olasz futball nagy rajongója, Kiss Tibor Noé nagyon kedveli Pirlo és Tonali játékát, ezt mesélte róluk Tesis a világ-interjúnkban:

"Nem hiszem, hogy lesz még egy Andrea Pirlo, de Sandro Tonali már most szenzációs futballista. Ugyanabban a mélységi irányító szerepkörben futballozik, hihetetlen érettséggel, pedig még csak 19 éves. A rúgótechnikája remek, gyorsabb és jobban védekezik, mint Pirlo."

Tonali mellett a 43 éves egykori klasszis, Francesco Totti izgatott egy másik fiatal játékos tehetségében rejlő lehetőségek miatt is, de nem fogja felfedni az illető személyazonosságát.

"A csapatom tagjai mindent elmondanak a kinézett játékosokról, de az enyém az utolsó szó. Jelenleg egy Argentínából származó támadót is figyelek, de a nevét nem fogom felfedni."

via goal.com


Hozzászólások