Serie A - Nem a topfavoritok nyerték az átigazolási időszakot
Nem a topfavoritok nyerték az átigazolási időszakot
Fotó: Europress/AFP

Nem a topfavoritok nyerték az átigazolási időszakot

Egy ilyen nyár után akár a bajnoki címért is versenyben lehet a Napoli, amely úgy erősítette meg kiválóan a keretét, hogy közben még a legfontosabb játékosait is meg tudta tartani. Az alapvetően kétszereplősre tippelt versenyfutásban ráadásul a szintén kiválóan igazoló és még kiválóbban (?) értékesítő Atalantára is érdemes figyelni, hiába csapnivaló a védelem.

A két legnagyobb esélyesnek természetesen még mindig a kilencszeres címvédő Juventus, valamint a hiányposztjait nagy erőkkel tömködő Inter számít. Mindkét csapatnál vannak kérdőjelek, a milánóiaknál leginkább a védelem miatt, hiszen talán még Antonio Conte fejében sem tiszta, melyik összeállításban képzeli el hosszabb távon a csapatát. Torinóban pedig még több kérdés merülhet fel, a nullkilométeres edző mellett a középpályássor minősége, az idősödő védők teljesítménye, illetve a támadósor összeállítása is érdekes talánya lehet az idénynek.

Elsőre a két római csapat tűnik az átigazolási időszak vesztesének, főleg a Lazio, amelynek úgy kell kétfrontos harcot vívnia, hogy a keret egy hajszálnyival lett mélyebb, mint amilyen a nyár elején volt. Az AS Románál a koncepció áll bizonytalan lábakon: a támadósor egy nyugdíjasotthonra hajaz, miközben a védelem tele van tehetséges, de rutintalan játékosokkal. És lehet, hogy mindez az edzőn csattan majd. Az AC Milan a nyári mozgások alapján nem tűnik top 4 matériának, de legalább némi jövőkép kibontakozni látszik a piros-feketéknél. 

Hozzászólások