Serie A - Szurkolók előtt rajtolhat el a Serie A új szezonja
Szurkolók előtt rajtolhat el a Serie A új szezonja
Fotó: Europress/AFP

Szurkolók előtt rajtolhat el a Serie A új szezonja

HosszabbitásHosszabbitás
2020/09/01 22:34
Egyelőre csak korlátozott számban, de a következő idény rajtján, szeptember 19-én visszatérhetnek az olasz futballszurkolók a stadionokba az olasz kormány előtt lévő javaslat szerint.

Sajtóhírek szerint az ország labdarúgó-szövetsége által benyújtott tervezetben az szerepel, hogy szigorú előírások mellett az ülőhelyek harminc százalékát értékesítenék. A szociális távolságtartó intézkedések betartása mellett a drukkereknek szájmaszkot kellene viselniük, továbbá a belépéskor testhőmérséklet-mérésen esnének át.

A benyújtott javaslat ellentétes a többi nagy európai ligában tervezett gyakorlattal: az angol és a spanyol bajnokság jövő szombati rajtjakor ugyanis nem lehetnek majd nézők a lelátókon.

A magyar bajnokság mérkőzéseit nézők előtt rendezhetik, Franciaországban maximum ötezer embert engednek be minden arénába, Törökországban októbertől térhetnek majd vissza a drukkerek ugyancsak korlátozott létszámban, míg Ausztriában a hazai szektorokat nyitják meg jövő péntektől maximum tízezer néző előtt.

MTI

Hozzászólások