Serie A - Ibrahimovicot még egy lángoló csapatbusszal sem lehet kizökkenteni a szerepéből
Ibrahimovicot még egy lángoló csapatbusszal sem lehet kizökkenteni a szerepéből
Fotó: Europress/AFP

Ibrahimovicot még egy lángoló csapatbusszal sem lehet kizökkenteni a szerepéből

Németh DánielNémeth Dániel
2020/05/27 14:52
Zlatan Ibrahimovic kapcsán szinte mindegyik egykori vagy jelenlegi csapattársának van egy emlékezetes sztorija. Ezek többségét valószínűleg már ismerjük, de természetesen mindig akad néhány rejtett kincs, amivel mondjuk egy mostanihoz hasonló uborkaszezon során elő lehet állni. Steven Pianaar, az Ajax egykori játékosa egy Athleticnek adott interjúban idézett fel egy eddig nem hallott, ám mégis tökéletesen ibrás történetet.

Pienaar 2001 és 2006 között játszott az Ajaxban, melynek színeiben 94 mérkőzésen lépett pályára. A szélsőhöz hasonlóan Ibrahimovic is 2001-ben igazolt Hollandiába, ami az esetében telitalálatnak bizonyult, hiszen a klubnál eltöltött három szezonjával megalapozta későbbi karrierjét, 2004-ben már egy nemzetközi szinten is jegyzett topcsapat, a Juventus csapott le rá. Pienaar és Ibrahimovic valójában egészen sok időt töltöttek együtt, hiszen gyakran szobatársak voltak, így ha valaki, a dél-afrikai játékos pontosan tudja, hogy nem mindig könnyű egy légtérben lenni a kiváló támadóval. 

Ibrahimovic megfogta Gattusót, majd bedobta a kukába | Eurosport

Az AC Milan korábbi holland középpályását, Urby Emanuelsont nemrég arról kérdezték, ki volt a legszórakoztatóbb játékos, akivel valaha is pályára lépett. Emanuelson régi csapattársát, Zlatan Ibrahimovicot nevezte meg, és mondandóját mintegy alátámasztva, egy történetet is megosztott a Voetbal International újságírójával. 2011 és 2012 között nem csak világklasszisok játszottak a Milanban, de a keret tele volt erős egyéniségekkel is.

„Általában Zlatannal és Rafa van der Vaarttal osztoztunk egy szobán. Volt egy Groningen elleni mérkőzésünk, és az egyik közeli városban szálltunk meg a meccs előtti éjszakán. Hollandiában a huligánok egészen aktívak szoktak lenni, de a szállodánk meglehetősen távol esett, ezért nem gondoltuk, hogy baj lehet” – mondta az Athleticnek Piennaar. „Megvacsoráztunk és felmentünk a szobánkba. Egy darabig tévéztünk, majd elaludtunk, hogy aztán hajnali egykor a klub orvosa keltsen minket, pizsamát viselve. Nyugodtan közölte velünk, hogy ne pánikoljunk, de tűz volt, fogjuk a csomagjainkat és távozzunk.”

„»Hogy érti, hogy tűz?« – kérdeztem. »Lángol a csapatbusz« – felelte. Beugrott, hogy a busz épp az ablakunk alatt parkolt. Elhúztam a függönyöket és láttam, hogy a lángok a magasba csapnak, arra gondoltam: mindjárt felrobban a busz. Felkaptam a táskámat. Zlatan már állt és közölte velem: »Nem távozhatsz csak úgy, hoznod kell az én táskámat is!«”

Szerencsére nem sérült meg senki, bár Pienaart személy szerint – Ibrától függetlenül – megviselte az eset. „90 percet álldogáltunk a hotel előtt a hidegben, abban sem voltunk biztosak, hogy megrendezik a meccset. Az edzőnk, Ronald Koeman azt mondta, menjünk vissza, próbáljunk meg aludni. Nyitott szemmel feküdtem le. Végül megrendezték a meccset, Koeman pedig, aki egyfajta apafigura volt a számunkra, azt mondta: »Nézzétek csak meg, min mentetek keresztül! Vegyetek egy hideg zuhanyt, mert félig még alszotok, és nyerjétek meg a meccset.« Nyertünk 2-0-ra, Zlatan pedig betalált.”

Ibrahimovic: "300 millióm van a bankban és egy szigetem is van, aki megszólal azt megölöm!" | Eurosport

Zlatan Ibrahimovic páratlan tehetsége és tudása mellett a szókimondóságáról is híres. A svéd klasszis bárhol is játszott pályafutása során a sikerek nem maradtak el, de ezzel párhuzamosan az extravagáns megnyilvánulások is mindennaposak voltak nála. Nehezen viselte el a vereséget, főleg ha úgy érezte, hogy csapattársai nem tettek meg mindent a sikerért.

A svéd csatár nem csak a labda rúgásában volt kiemelkedő, de olykor a csapattársait is megtalálta, Antonio Cassanót például nemes egyszerűséggel tarkón rúgta, miközben az olasz fenegyerek épp interjút próbált adni. Kapott a jóból Pienaar is. „Egyszemélyes ágyaink voltak, és kevés hely volt a kettő között. Időnként – teljesen ok nélkül – elkezdett rugdalni. Fogalmam sincs miért csinálta ezt, mert alapvetően remek srác volt. Közel laktunk egymáshoz, ezért sokat PlayStationöztünk. Szép idők voltak” – emlékezett vissza Pienaar, aki szerint nem csak Ibrahimovic volt erős személyiség abban az Ajaxban. 

Híres történet, hogy egyszer Mido ollóval dobálta meg Ibrát, de Pienaar szerint nem kell nagy dolgot tulajdonítani ennek. „Fiatalok voltak, mindketten győztes típusok. Valójában barátok voltak. A Bajnokok Ligájában játszottunk, és összevesztek azon, hogy ki nem passzolt a másiknak. Még a pályán kezdődött a dolog, de aztán az öltözőben is folytatták. Közvetlenül Zlatan mellett ültem. Mido épp a kötéseket vágta le a bokájáról egy ollóval, amit végül felénk dobott, de csak a falat találta el, köztem és Zlatan között. Az idősebbek azt mondták, jó dolog, hogy vitatkoztunk, mert ez jelezte, hogy győztes mentalitásunk volt."

"Úgy jött le a sajtóban, mintha nagy horderejű lett volna, pedig összekovácsolt minket. Szoros volt az öltözői viszony.”

via goal.com

Hozzászólások