Serie A - Ronaldo nővére feketeöves vírustagadóként védelmezi pozitív tesztet produkáló öccsét
Ronaldo nővére feketeöves vírustagadóként védelmezi pozitív tesztet produkáló öccsét
Fotó: Europress/AFP

Ronaldo nővére feketeöves vírustagadóként védelmezi pozitív tesztet produkáló öccsét

Nánási AntalNánási Antal
2020/10/15 09:45
Futótűzként söpört végig a világ sportsajtóján az a keddi hír, miszerint a portugál labdarúgóválogatott tagjain elvégzett koronavírus-tesztek során egyetlen pozitív esetet regisztráltak, Cristiano Ronaldo megfertőződött a vírussal. Az azóta társaitól elkülönített ötszörös Aranylabdás klasszis tünetmentes, ennek apropóján pedig nővére dörgedelmes Instagram-posztban fejtette ki a véleményét az egész járványhelyzettel kapcsolatban.

Már-már természetesnek vesszük, ha arról hallunk, hogy egy nagyívű sportrendezvény előtt manapság koronavírus-teszteken kell negatív eredményt produkálniuk a sportolóknak, hogy egyáltalán részt vehessenek az adott eseményen. Az előforduló pozitív esetek pedig alapjaiban képesek felforgatni a korábban felállított erőviszonyokat, a pozitív eredményt produkáló érintetteknek ugyanis nincs lehetőségük a "fellebbezésre", a protokoll szerint azonnal el kell őket különíteni társaiktól. A portugál labdarúgó-válogatott tagjai is mit sem sejtve készültek a svédek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre, amikor beütött a krach: a csapat első számú vezérénél és szupersztárjánál, Cristiano Ronaldónál ugyanis a teszt kimutatta a fertőzést.

A Barcelona elleni rangadóról is lemaradhat a koronavírusos Cristiano Ronaldo | Eurosport

Mint arról korábban mi is beszámoltunk , elkapta a koronavírust a portugál válogatottal Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő Cristiano Ronaldo. A Portugál Labdarúgó Szövetség közleménye szerint az ötszörös Aranylabdás focista tünetmentes, és izolálták a többi játékostól. A Juventus Barcelona elleni BL-rangadóját is érintheti Ronaldo pozitív tesztje.

A Juventus 35 éves labdarúgójának nővére, az egyébként sikeres énekesnőként ténykedő Katia Aveiro erre reflektálva tette közzé gondolatait az Instagramon. A CR-tesó hölgy nem fukarkodott a jelzőkkel, a protokollt és magát a vírushelyzetet is keményen bírálta, egyszersmind megkérdőjelezte az egész világot érintő pandémia létét is.

„Ha tényleg Cristiano Ronaldo esete kell, hogy végre felébressze a világot ebből a helyzetből, akkor nagyon hálás vagyok Istennek, amiért épp őt jelölte ki követeként, hogy felnyissa az emberek szemét.
Azt hiszem ma több ezren vannak úgy ezzel a helyzettel, mint ahogyan én is érzek: elnézve a bevezetett korlátozásokat és az elkülönítési protokollokat, ennél nagyobb hazugságot és átverést még soha életemben nem láttam.
Olvastam a napokban egy véleményt, amit teljes mértékben támogatni tudok és a magaménak vallok: elég volt az emberek hülyítéséből! Valaki nyissa már fel végre mindannyiunk szemét!”

000_8T22DG.jpgFotó: Europress/AFP

A társaitól elkülönített CR kedden még edzőközponti szobájának erkélyéről figyelte az épp edzésen gyakorló társait, majd, sajtóhírek szerint, szerdán visszautazott Torinóba, hogy az ilyenkor szokásos tíznapos karantén időszakot ott töltse. Továbbra is teljesen tünetmentesnek érzi magát, levertségnek, fáradékonyságnak a legcsekélyebb jelét sem tapasztalja magán, ezzel együtt is, a visszatérése heteket vehet igénybe. Ami jelen állás szerint biztos: ki kell hagynia a Juventus Crotone elleni Serie-A találkozóját, valamint lemarad a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-rajtról is. A karantén időszakot, majd azt követően a feltételezhetően negatív teszteket pedig úgy kell(ene) időzíteni, hogy Ronaldo ott lehessen az október 28-i Barcelona elleni BL-csoportrangadón, ahol ellenfélként találkozhat Lionel Messivel. Ronaldo keretbe jelöléséhez jelen állás szerint az szükséges, hogy a mérkőzés előtt legalább egy héttel negatív koronavírusteszt birtokában legyen.

A határidők mutatnak némi átfedést, kérdés, hogy milyen szigorúsággal veszik majd a hatóságok az esetet. Az elkülönítési protokoll alapján mindenesetre Ronaldo aligha számíthat kivételezésre. Nővére kirohanása pedig inkább árthat neki, semmint használhat, egy ilyen globális szupersztár és a vírustagadás egy kontextusban való előfordulása ugyanis aligha vet jó fényt nemzetközi megítélésére. 

via

Hozzászólások