Serie A - Nem volt rajta szemüveg, rossz játékost jelölt a kezdőbe az olasz szövetségi kapitány
Nem volt rajta szemüveg, rossz játékost jelölt a kezdőbe az olasz szövetségi kapitány
Fotó: Europress/AFP

Nem volt rajta szemüveg, rossz játékost jelölt a kezdőbe az olasz szövetségi kapitány

Németh DánielNémeth Dániel
2020/09/05 18:02
Pénteken az olasz labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával a Nemzetek Ligájában. Roberto Mancini szövetségi kapitány utólag magára vállalta a felelősséget a váratlan iksz miatt, sőt, még azt is bevallotta, hogy a kezdőcsapatot nem egészen úgy képzelte el, mint ahogyan végül pályára lépett válogatott.

Minden bizonnyal minden fociszerető ember járt már úgy, hogy rápillantott kedvenc csapatának aktuális kezdő tizenegyére, ami után kevésbé értette, miért épp azt az összeállítást választotta az edző. Az azonban meglehetősen ritka, amikor maga az edző is értetlenkedik a kezdőcsapatát látva. Roberto Mancinivel mégis megtörtént péntek este, ráadásul nem is akárki került ki egy érdekes hiba miatt a csapatból: a csapatkapitány Giorgio Chiellini szorult padra. A rutinos szakember a meccs után magára vállalta a felelősséget.

"Az én hibám volt. Megmutatták nekem az összeállítást, viszont nem volt rajtam a szemüvegem, ezért annyit mondtam, hogy jó lesz így. Azt már nem vettem észre, hogy Chiellini helyett Acerbi szerepel a kezdőben" - adta meg az érdekes magyarázatot Mancini. "Eredetileg úgy azt terveztük, hogy Acerbi és Chiellini is kap egy meccset. Megkérdeztem, Giorgiót, hogy a mai vagy a hétfői hollandok elleni mérkőzésen szeretne-e játszani, és a mait választotta, de most kénytelenek leszünk ezt megcserélni."

"Persze nem arról van szó, hogy kapust jelöltünk védő helyett, szóval ez nem volt jelentős különbség, de ettől még hiba volt."

Az olasz RAI Sport közvetítéséből egyébként kiderült, hogy az Olasz Labdarúgó-szövetség minden követ megmozgatott a változtatás érdekében, az UEFA szabályai azonban egyértelműek voltak a kérdésben. Egyedül sérülés esetén nyúlhattak volna utólag a csapatba, vagyis csak úgy jelölhették volna a hibát követően Chiellinit a kezdőbe, ha Acerbit hozzáadják a sérültlistához és felküldik a lelátóra. Ezt a megoldást nyilván szerette volna elkerülni Mancini, így aztán minden maradt a hivatalosan leadott formában.

Mancininek nem csak a dokumentációval gyűlt meg a baja, a pályán látottakkal sem lehetett elégedett. A bosnyákok elleni találkozót megelőzően az Azzurri 11 meccses győzelmi sorozatban volt, amely most megszakadt. "Próbálkoztunk egészen a végéig, voltak lehetőségeink, de a végére kiütközött a fáradtság. Csalódottak vagyunk, amiért nem nyertük meg ezt a meccset, de hiányzott belőlünk az élesség. Előbb-utóbb meg kellett szakadnia a győzelmi sorozatnak, örülünk, hogy csak egy döntetlen lett belőle, és nem egy vereség."

via goal.com

Hozzászólások